DANKE UND AUF WIEDERSEHEN: Angela Merkel otkrila što će raditi nakon što ode u mirovinu

Njemačka kancelarka Angela Merkel ove jeseni se povlači u mirovinu. Otkrila je što će raditi nakon što se povuče iz politike.

“Prvo se planiram odmoriti kada se povučem iz politike”, rekla je Merkel primajući počasni doktorat Sveučilišta Johns Hopkins tijekom vjerojatno posljednjeg službenog posjeta SAD-u.

Ranije je najavila da se neće više natjecati na parlamentarnim izborima koji će se održati u rujnu, a nakon odlaska s dužnosti planira se dobro odmoriti i razmisliti što je to što je zapravo zanima.

“Za to nisam imala vremena u 16 godina na dužnosti kancelarke. I onda ću možda pokušati nešto čitati, pa će mi se oči sklapati jer sam umorna, pa ću malo odspavati i zatim ću vidjeti”, rekla je Merkel.

Smatra kako joj neće nedostajati vrijeme u kojem je stalno donosila odluke. Dodaje kako će joj ostati navika i da će neprestance vrtjeti misli što sve mora učiniti.



“A onda ću se vrlo brzo sjetiti da to sada radi netko drugi. I mislim da će mi se to biti jako drago”, zaključila je uskoro bivša njemačka kancelarka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI