ĐAPIĆ TEŠKO OPTUŽIO MUSLIMANE U BIH! ‘Surađujete sa Srbima u islamizaciji hrvatskih prostora. Jasno je zašto u RS-u nema migranata’

screenshot, youtube

U sklopu predsjedničke pretkampanje, predsjednički kandidat stranke DESNO, Anto Đapić održao je danas u hotelu Bevanda u Mostaru konferenciju za hrvatske, bošnjačke i srpske medije iz Bosne i Hercegovine, te medije iz Republike Hrvatske. Đapić je istaknuo namjeru ostati dva dana i posjetiti nekoliko hrvatskih mjesta u Hercegovini, a najavio je i svoj posjet tijekom predsjedničke kampanje Srednjoj Bosni i tamošnjim Hrvatima, te Hrvatima Sarajeva, prije svega, kako je istaknuo, s namjerom da upravo u Sarajevu jasno, pred domaćom i međunarodnom javnošću, još jednom upozori na neriješena temeljna nacionalna pitanja, prvenstveno s pozicije državnog interesa za hrvatski narod na prostorima Bosne i Hercegovine.

Hrvati u BiH ne mogu niti sigurni dok ne budu imali svoju republiku

Anto Đapić je i u Mostaru istaknuo svoja stajališta iznesena u predsjedničkom programu i poznatim „Vukovarskim tezama“, koja se temelje na potpunoj promjeni političke paradigme za osiguravanje trajnog državotvornog statusa hrvatskog naroda u BiH. Đapić zahtijeva od svih hrvatskih političkih silnica, stranaka i organizacija, a posebice od nominiranih kandidata za predsjednika Republike, zatim hrvatskih akademskih, medijskih i kulturnih institucija te od Katoličke Crkve, da se prestane zagovarati potpuno isprazna i promašena „konstitutivnost“ i na temelju toga ravnopravnost, jer tvrdi „ ravnopravnosti ne može biti bez polazišta s pojma suverenost i punoga sadržaja toga značenja. Tek nakon ostvarivanja pune nacionalne suverenosti može se razgovarati o stupnju konstitutivnosti i konačnoj zajedničkoj konstituciji BiH. Đapić smatra da je nakon svih ratnih, a posebno poratnih iskustava, prvenstveno s islamističkom naravi i kontinuitetom izrazito neprijateljske bošnjačke politike, minimalni prag za početak  rješavanja sigurnosti i opstanka Hrvata u BiH – ostvarivanje pune suverenosti hrvatskog naroda na prostorima koje je sačuvao i zadržao. „Ne može biti siguran ni jedan Hrvat u BiH, niti može imati status pripadnika državotvornoga naroda bilo gdje na prostorima današnje Federacije i Republike Srpske, ako hrvatski narod na kompaktnim geografskim i demografskim područjima neće imati svoju hrvatsku republike. Tek na temelju integracije prostora, naroda i vlasti, trojstva koje čini u potpunosti sadržaj značenja pojma suverenitet naroda, može se govoriti o mogućem polazištu za razgovore o zajedničkoj državi BiH, te na temelju jamstva reciprociteta u okviru nacionalnih država ili republika, osigurati jednak status pripadnicima svih naroda, a tek nakon toga i građanska prava svim ljudima u BiH“.


Islamistička opasnost ojačana je migrantima

Đapić nadalje ističe „da je bez ovih pretpostavki nemoguće ostvariti primjeren status ljudi, bez obzira kojoj etničkoj zajednici pripadali, bili pripadnici manjine ili neopredijeljeni. Nema nikakvih prava bez osiguranih i zajamčenih prava naroda.“, poručio je Đapić i dodao da je „islamistička, neoliberalna i globalistička izmišljotina, u Hrvatskoj tzv. antifašistička, da se sloboda čovjeka ostvaruje izuzećem iz nacionalne zajednice, jer je povijest razvoja ljudskih društava pokazala i dokazala da je najbolji okvir procvata sveukupnih sloboda upravo nacionalna država, a ne globalni široki okviri, uključivo i religijske, koji se u pravilu koriste za dominaciju brojnijih nad malobrojnijim narodima.“Đapić smatra da je islamistička opasnost u BiH silno ojačana i planiranim pritiskom migrantima na hrvatske životne prostore, za to izravno optužuje muslimanske politike i institucije u Sarajevu i tvrdi da se iza toga krije podmukla suradnja Beograda i Sarajeva, svakako potpomognuta i ambicijama turskog predsjednika Erdogana, da povrati neokolonijalni utjecaj bivšega otomanskog carstva.

Pitate li se zašto u RS-u nema migranata?

„Pritisak s nekoliko tisuća migranata na hrvatsku granicu kod Bihaća mamac je za usmjeravanje međunarodne pozornosti i iscrpljivanje hrvatskih državnih resursa, a prava je opasnost za budućnost hrvatskog naroda nekontroliran priljev muslimanskih migranata na područja Federacije, o čemu u Hrvatskoj, ali i u svijetu nitko ne vodi računa. Zato je strateška obveza Republike Hrvatske osigurati međunarodnu kontrolu istočnih granica BiH, jer se obranom hrvatskih životnih prostora na području BiH osigurava strateška sigurnost ukupnom  hrvatskom narodu i njegovoj državnosti. Ne bude li svijet, pogotovo naši saveznici, zainteresiran za sprječavanje nekontroliranog priljeva muslimanskih migranata na područje Federacije, ja zagovaram pravo Republike Hrvatske da pomogne izravnim intervencijama lokalnim i regionalnim hrvatskim vlastima u Federaciji u hrvatskim županijama, u zaštiti svojih životnih prostora.“

„Pitate li se kako to da na prostorima Republike Srpske, nema muslimanskih migranata, iako svi u BiH ulaze iz Srbije ili iz Crne Gore, izravno preko Republike Srpske? Mislite li da je to slučajno?“, pitanjem je Đapić upozorio javnost na tu činjenicu, ističući da „se nitko ne bi smio naći iznenađen nekim novim strateškim savezom svetosavlja i panislamizma na ovim prostorima, jer su strateške ambicije i jednih i drugih prodor na Zapad, na granice Jadranskog mora, a u tim planovima nema mjesta za hrvatski katolički narod.“, zaključio je Đapić.

„Za mene je rasprava o izbornom zakonu, ili analize i nagađanje o fenomenu Komšić gubljenje vremena i bavljenje sekundarnim pitanjima, bolje rečeno posljedicama. Iako podupirem zahtjeve Hrvata da se izmijeni izborni zakon zbog kakve takve privremene ravnoteže, ponavljam da nikada neće prestati pokušaji majorizacije i potiskivanja hrvatskog naroda u BiH bez utemeljenja hrvatske republike. Neće biti nikakve BiH bez hrvatske, bošnjačke i srpske republike i to mora biti  svakome jasno, jer se praktična državna i teorijska iskustva i povijesne činjenice ne mogu silovati.“, istaknuo je Đapić.

Evo kome ne bi nikad dopustio ulazak u RH

Zatim je potvrdio da Republika Hrvatska mora spriječiti poodmaklu kriminalizaciju hrvatskog naroda, njegove oslobodilačke vojske HVO i HOS-a u BiH, da mora žestoko uzvratiti na svaki pokušaj povijesnog i političkog krivotvorenja iz srpskih i muslimanskih redova i konačno, da ni jednome Srbinu ili muslimanu Bošnjaku ne smije Republika Hrvatska biti pozornica za promoviranje neprijateljskih namjera prema Hrvatima BiH.

„Nikada ne bih dopustio ulazak ni jednome pripadniku Armije BiH, ni jednome pripadniku političkih i vjerskih organizacija, javnome djelatniku, tko god on bio, a pogotovo danas Bakiru Izetbegoviću ili Komšiću, ulazak na teritorij Republike Hrvatske, ako se bilo kada ponašao neprijateljski prema Hrvatima u BiH. A pogotovo im ne bih dopustio korištenje našega doma za promociju mržnje ili prijetnji prema našemu narodu“, zaključio je Đapić uz konačnu poruku – „poručujem hrvatskom narodu u BiH da ne gledaju ove moje poruke kroz ankete javnoga mnijenja koje mi daju ovakve ili onakve šanse na izborima, jer su ovo poruke i stavovi goleme većine hrvatskog naroda i samo je pitanje dana kad će sa mnom ili bez mene postati dio državne politike Republike Hrvatske. Inače neće biti ni Hrvatske ni hrvatskog naroda. Isto tako poručujem muslimanima Bošnjacima da ovo shvate na vrijeme, te pozivam muslimanski narod u BiH da razmisle o pravcu kojim ga vodi njegovo islamizirano rukovodstvo još od agresije na hrvatski narod tijekom rata, jer će svatko tko se ne usprotivi takvim namjerama, za Hrvatsku biti nepoželjan i neprijatelj.“

Facebook Comments

Loading...
DIJELI