Darko Milinović izbačen iz HDZ-a!

screenshot

Visoki časni sud jednoglasno je ocijenio da se radi o teškim povredama dužnosti

Visoki časni sud HDZ-a danas je donio odluku o sankciji protiv člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjske županijske organizacije HDZ-a Darka Milinovića, javlja N1.

Sjednica je počela u 13 sati, a jednoglasno je odlučeno da se Milinovića isključi iz stranke.

Visoki časni sud jednoglasno je ocijenio da se radi o teškim povredama dužnosti, rečeno je.

Na pitanje što je to konkretno napravio Milinović, zbog čega ga se moralo izbaciti, Davor Miličević, predsjednik Visokog suda časti HDZ-a, rekao je da je odluka rečena. “HDZ je demokratska stranka, ali način dovođenja pred stranku određenih broja ljudi mislim da to nije demokratski”, rekao je.

Članovi Visokog časnog suda HDZ-a su: Davor Miličević, Tomislav Vrdoljak, Ile Baković, Marija Vučković, Robert Špiljak, Zoran Čogelja i Blaženko Boban.



Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a, podsjetimo, prije nekoliko dana pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze nakon što je organizirao dolazak autobusima 100-tinjak članova HDZ-a.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju. Odluka Predsjedništva HDZ-a prošloga je tjedna upućena Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI