Davor Božinović: Ne možemo isključiti mogućnost koalicije HDZ-a i Miroslava Škore

screenshot

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je trenutnu situaciju s koronavirusom, stanju s ilegalnim migracijama te o mogućoj koaliciji s Miroslavom Škorom.

U Hrvatskoj je trenutno zabilježeno 11 slučajeva zaraze koronavirusom. Božinović je potvrdio da je novooboljela osoba iz Varaždina te da je bio u bliskom kontaktu s drugooboljelom osobom iz Varaždina. Dodao je kako je tijekom noći bio 13 testiranja te da su svi ostali negativni. Smatra da je važno da se virus pojavljuje samo u obiteljskim krugovima.

Objasnio je značenje Odluke o proglašenju opasnosti od epidemije koronavirusom koju je jučer potpisao ministar Vili Beroš.

“Nije proglašena epidemija. Opasnost od epidemije je administrativna mjera koja ministru zdravstva omogućava da bez previše formalnosti može organizirati zdravstveni sustav onako kako to zahtijevaju ili budu zahtijevale potrebe”, rekao je Božinović.

Što se tiče ilegalnih migracija i stanja na grčko-turskoj granici, smatra da se neće ponoviti kriza iz 2015.



“Mi imamo 6.500 tisuća graničnih policajaca, a za granične poslove obučili smo 1.500 pripadnika interventne, specijalne i krim policije. Ako bi došlo do velikog migrantskog vala, naravno da to ne bi ostalo samo na tim ljudima i samo na policiji”, tvrdi ministar i potvrđuje kako je razrađen plan za sve moguće scenarije.

Kada su u pitanju unutarstranački izbori u HDZ-u, Andrej Plenković i izazivač Miro Kovač će se sučeliti na televiziji, nije još siguran kada i gdje, piše Jutarnji.hr.

Božinović tvrdi kako je Plenkoviću bitno izaći s konkretnim programom, a osvrnuo se i na mogućnost koalicije između HDZ-a i Miroslava Škore.

“Ne bih komentirao što govori Škoro ili bilo tko drugi”, rekao je Božinović, a na konkretno pitanje koalicija sa Škorom da ili ne, odgovorio je: ”Ne možemo to isključiti”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI