Davora Bernardića ‘ruši krupni kapital i uvozni lobiji’

Davor Bernardić/Facebook

Agonija u SDP-u se nastavlja. Razrješenje će se, nakon četverosatnog sastanka u ponedjeljak, tražiti u srijedu na sastanku Kluba zastupnika stranke u parlamentu.
Na sastanak u središnjici stranke, Bernardić je došao s jasnim planom, ”ostavku vam neću dati, ali spreman sam povući prijedlog da postanem predsjednik Kluba zastupnika SDP-a”.

Davor Bernardić zapravo kupuje vrijeme i ovo njemu ide u korist, a stranka proživljava najveću krizu i mogući raskol.

Predsjednik SDP-a je nakon sastanka rekao da iza napada na njega stoje krupni kapital i uvozni lobiji. Dodaje da je spreman za kompromis, ali da je za razgovor potrebno dvoje.

Nakon sastanka Peđa Grbin je rekao da cijela situacija više  nema smisla.

“Nekoliko puta smo pokušali izaći s nekim zaključcima, ali to nije bilo moguće”, komentirao je Grbin novinarima.



“Predsjednik stranke došao je s idejom da ga se izabere za predsjednika Kluba saborskih zastupnika SDP-a, ali se iskristaliziralo da nema potporu”, kazao je.

“Rezultat je ništa, zavlačenje, gubljenje vremena i nakon ovog sastanka pitam se što sam ovdje radio 4,5 sata”, poručio je SDP-ov saborski zastupnik.

Rekao je kako su pokušali s kompromisom da se raspiše referendumna kojemu će članovi stranke koji su izabrali predsjednika odlučiti žele li da stranka i dalje ide ovim smjerom. Zaključio je da je ovo za ozbiljne ljude vrijeđanje zdrave pameti. Brine ga što se SDP nije pripremio za srijedu, početak saborskog zasjedanja i aktualno prijepodne.
Naime, zbog cijele situacije ostaje nejasno tko će SDP pripremiti za to zasjedanje, odnosno za aktualno prijepodne.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI