DEBLOKIRANA IMOVINA ZDRAVKA MAMIĆA! Žene iz dinastije Mamić ponovno imaju račune i nekretnine

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Hercegovački poduzetnik Renato Marić je početkom jeseni posudio 44,5 milijuna kuna kontroverznom bivšem gazdi Dinama Zdravku Mamiću. Nakon toga je Mamićeva supruga Marina uplatila te novce u državni proračun. Ovih je dana deblokirana imovina Mamićevih na osječkom Županijskom sudu koji je 22. listopada u kaznenom predmetu protiv osuđenog poreznog inspektora Milana Pernara i drugih, odlučivao o prijedlogu Marine i Ive Mamić za ukidanje privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi, piše portal Dnevno.

“Prihvaća se prijedlog Marine Mamić i Ive Mamić kao djelomično osnovan, te se povodom prijedloga i po službenoj dužnosti ukida privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi donesena u korist Republike Hrvatske”, piše u rješenju Županijskog suda u Osijeku u vijeću sastavljenom od suca Maria Kovača, predsjednika vijeća te predsjednika suda Zvonka Vrbana i sutkinje Vlaste Šimenić-Kovač.

A referiraju se na pravomoćno rješenje suca istrage sa zagrebačkog Županijskog suda iz srpnja 2015. godine kojom je radi osiguranja imovinske koristi izrečena zabrana osuđenom Mamiću da otuđi i optereti niz nekretnina među kojima se spominje stan u Plitvičkoj ulici u Zagrebu te garsonijera u Malešnici.

Istom odlukom bivšoj supruzi Zorana Mamića – Vanji Mamić izrečena je zabrana da otuđi ili optereti nekretninu na petom i šestom katu u zagrebačkoj Radničkoj ulici površine od 190 m2, garažno mjesto u podzemnoj etaži u istoj ulici te osobni automobile Audi 3.0. TDI Quattro Q5 sive boje. Sud u Osijeku naložio je pak deblokadu računa Zdravka Mamića u Hypo banci koja je u međuvremenu postala Addiko banci, a deblokiran je i račun njegove kćeri Ive u istoj banci. Raiffeisen banci izdan je nalog da odblokira račun Marine Mamić, dok se u Erste banci odblokiravaju računi Marine i Ive te Lucije Mamić. Nalogom koji je izdan ZB Investu Marini Mamić omogućava se upravljanje svim udjelima u fondu Zb Aktiv kao i svim drugim fondovima kojima upravlja ZB Invest Zagreb te je naloženo brisanje upisa zabrane otuđenja i opterećenja udjela kod ZB Investa.

‘”Uslijed odluke pod točkom I/ izreke nalaže se Općinskom građanskom sudu u Zagrebu – Zemljišno-knjižnom odjelu, Ministarstvu unutarnjih poslova – Policijskoj upravi zagrebačkoj, Hypo Alpe Adria banci d.d. Zagreb, Raiffeisenbank Austria banci d.d. Zagreb, Erste&Steiermärkische banci d.d. Rijeka, te ZB Investu d.o.o. Zagreb, provedba ovog rješenja”, zaključuje se u sudskom rješenju u kojem se dodaje kako se u preostalom dijelu prijedlog Ive i Marine Mamić odbija kao neosnovan.



Inače je Marina Mamić samozatajna supruga Zdravka Mamića, a poznanici je opisuju kao suzdržanu damu koja se ne voli javno eksponirati pa se baš zato sa suprugom rijetko pojavljivala na javnim događanjima. Mamić je svoju bolju polovicu opisivao kao ženu koja ga je opčinila time što je bila atraktivna, visoka te izuzetno zgodna.

“Odmah sam se za nju zapalio jer je imala noge do plafona”, rekao je jednom prilikom Mamić o supruzi. Upućeni svjedoče kako je Marina uvijek u svemu stajala uz svoju obitelj, i uz svojeg supruga, pratila ga je u stopu na druženjima sa sucima, svako malo odlazi u Hercegovinu k svojem suprugu, a uz to vodi računa o djeci koja su joj prioritet, premda je danas već riječ o odraslim djevojkama. Kako bi namirila suprugovo dugovanje Marina Mamić po njegovom je naputku podigla kredit, a osim što mu je tim činom pomogla, istražiteljima koji proučavaju Mamićeve prozivke na račun osječkih sudaca sa ondašnjeg Županijskog suda uvelike je koristio njen iskaz koji se do u detalj poklapao sa onim kojega je u Livnu davao njen suprug Zdravko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI