DESECI TISUĆA HRVATA UPUTILI SE NA SKIJALIŠTE! Gužve na graničnim prijelazima

Jurica Galoic/PIXSELL

Počeo je hrvatski skijaški tjedan

Deseci tisuća Hrvata zaputit će se ovog vikenda u Sloveniju, Italiju i Francusku koje su najpopularnija skijaška odredišta. Zato se svi koji su se zaputili prema nekom od graničnih prijelaza moraju naoružati strpljenjem, jer se mogu očekivati gužve.

Najznačajnijih gužvi bit će na glavnim cestovnim pravcima A3 Bregana-Lipovac, u smjeru graničnog prijelaza Bregana (izlaz iz RH), A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, sa zastojima na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan. Na ulasku u Hrvatsku gužvi će biti na graničnim prijelazima Bajakovo (sa Srbijom), Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac (s BIH), dok će se na izlasku najduže čekati na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Pasjak i Rupa.
Zbog odlaska na skijaške destinacije u Francuskoj, Italiji, Austriji i Sloveniji, u ranim jutarnjim satima u subotu, 7. siječnja 2017. (između 4:00 i 8:00 sati), očekuju nas gužve i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji, poglavito na prijelazima Bregana i Macelj.

Izvješće HAK-a

Prema podacima Hrvatskog autokluba od 8:20 sati, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za osobna vozila, a ostala vozila voze obilazno državnim cestama Gračac-Obrovac-Karin (DC50, DC27).

Zbog loših vremenskih uvjeta za sav su promet zatvoreni:



Paški most,
most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku,
državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.
Zatvorena je dionica brze ceste Orehovica-Šmrika (A7) između čvorova Sveti Kuzam i Draga u oba smjera, zbog puknuća žice dalekovoda. Obilazak je državnom cestom preko Kukuljanova (DC40).

Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) te na dionici Jadranske magistrale (DC8) Dubci-Makarska zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, na A1 između tunela Mala Kapela i čvora Perušić te čvorova Zadar 2 i Karamatići kao i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici i Zadarskoj županiji:

DC1 Vaganac-Gračac-Knin,
DC25 Korenica-Gospić-Karlobag,
DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA – g.ž.LS),
DC52 Špilnik-Korenica,
DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo,
DC218 GP Užljebić-Dobroselo,
DC429 Selište Drežničko-Prijeboj,
DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča,
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac,
ŽC5199 Šušanj-Štirovača,
županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević,
sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI