DESNICA UZVRAĆA UDARAC KOLINDI! Tri kandidata mogla bi je rušiti! Ovo su njihova imena

screenshot

U novu, ujedno i predizbornu godinu, aktualna je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila ući očišćenog ureda pa je tako odbacila svojeg dugogodišnjeg, utjecajnog savjetnika Matu Radeljića, koji je kao što se ranije pričalo u HDZ-ovim političkim krugovima slovio za figuru koja podmeće sukobe između predsjednice i premijera Andreja Plenkovića.

Odbacujući Radeljića, šefica države prilično je izravno najavila da okreće stranicu te da se približava centrističkoj politici predsjednika Vlade čime je razočarala desnicu, za čiju je lidericu donedavno slovila i čiju je podršku uživala. Da nikakvog zaokreta na tom polju nema, kada je o predsjedničinoj politici riječ te je prigode komentirao Zlatko Hasanbegović za Jutarnji list. Bilo zaokreta, ili ne činjenično je stanje da nezadovoljna desnica ovih dana kreće u svojevrsnu osvetu pokušavajući pronaći osobu koja bi na predstojećim izborima za predsjednika države mogla konkurirati aktualnoj predsjednici

. Iz Hrasta čiji je najpopularniji član zastupnik Hrvoje Zekanović odašilju se poruke kako će oni imati svojeg kandidata za predsjednika, a nije nemoguće da to bude upravo ovaj popularni zastupnik.

Kao potencijalna kandidatkinja za predsjednicu spominje se i Bruna Esih, što je mogućnost koju iz njene stranke nisu odbacili. Esih se odnedavno aktivirala i u saborskim klupama, a njena stranka raskinula je suradnju sa Milanom Bandićem u Gradskoj skupštini. Osim Esih, kao kandidat desnice i Neovisnih za Hrvatsku spominje se i sam Hasanbegović. Bivši ministar kulture uistinu bi mogao za predsjednicu biti oštra konkurencija, a da ima velike planove svjedoči i njegov nedavni razgovor za Playboy u kojem se prezentirao u posve drugačijem svijetlu, dodaju li se tome i sve učestalije prepirke u Saboru jasno je kako se ovaj dvojac sprema prije svega na euroizbore, a zatim i na one predsjedničke. Šuška se, u političkim krugovima kako Hasanbegović i Esih uživaju potporu bivšeg šefa vladajuće stranke Tomislava Karamarka.

Je li tome doista tako teško je reći, međutim, činjenica jest da je Karamarko nedavno najavio povratak u političke vode pa nije nemoguće da uz Hasanbegovića zagrabi i u HDZ-ov politički bazen pa za sobom povuče i one koji su nezadovoljni Plenkovićevom politikom. Nakon euroizora na kojima bi Hasanbegović mogao osvojiti dva mandata, nije nemoguće da se upusti u bitku za predsjednika Republike. Dakako da Hasanbegović nije naivac, svjestan je da bitku za šefa države ne može dobiti, ali svakako može ugroziti pobjedu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, što bi ujedno označilo i to da desnica koju Hasanbegović predvodi postane relevantan čimbenik na domaćoj političkoj sceni.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI