DESNIČARI, ZNATE LI ZA OVO? Škoro je doista doveo Milanovića na Pantovčak: Evo dokaza

Davor Pongracic/Cropix

Tko je Zoranu Milanoviću osigurao pobjedu na predsjedničkim izborima, pitanje je to o kojem se ne prestaje raspravljati u HDZ-u, a među prvima, prst je u birače predsjedničkog kandidata Miroslava Škore uperio premijer Andrej Plenković. No, je li to doista tako? Prema konkretnim podacima s birališta, ispada da doista trećina birača Miroslava Škore iz prvog kruga uopće nije izašla na birališta.

Od onih koji su na birališta pristupili njih 68 posto dalo je glas Kolindi Grabar-Kitarović, dok je Milanoviću pripalo 32 posto, od 300 tisuća birača Miroslava Škore, koji su izašli na izbore, njih 200 tisuća glasalo je za Grabar-Kitarović, ali je isto tako njih sto tisuća svoj glas dalo Milanmoviću. Svi glasovi Miroslava Škore osigurali bi Grabar-Kitarović pobjedu na izborima, koja se u konačnici nije dogodila.

Milanović je uspio prikuputi većinu glasova ostalih predsjedničkih glasova, uglavnom onih iz centra i lijevo, a to je otprilike 200 tisuća birača, i nekoliko desetaka tisuća novih birača, uglavnom se priklonilo Milanoviću, radi se o njih 56 posto, dok je među novima njih 44 posto podržalo HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI