Detalj koji bi mogao pokvariti produženi vikend: Vruće i sparno, uz grmljavinu i pljuskove!

Ivo Cagalj/PIXSELL

Tijekom vikenda na kopnu promjenljivo oblačno i svježije, uz umjeren ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a mjestimične kiše bit će još u subotu, osobito u prvom dijelu dana

Ako ste među sretnijima koji su ove dane spojili u produženi vikend, vremenska prognoza važna je odrednica u planiranju izleta. Neke bi, nažalost, mogao pokvariti pokoji pljusak, pa i grmljavinsko nevrijeme. U petak će biti još toplije nego u četvrtak, često i vruće, ali na zapadu tijekom dana i sve nestabilnije, uz pljuskove i grmljavinu. Ponegdje je moguće i olujno nevrijeme. U subotu i nedjelju promjenljivo i osjetno svježije te vjetrovitije, osobito na moru, gdje će biti i jake bure, ponegdje vjerojatno na udare i olujne, a s njom i ograničenja u prometu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u petak prijepodne pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana promjenljiva naoblaka i mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 16 °C, a najviša od 29 do 31 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj danju vrlo toplo i vruće s temperaturom između 28 i 32 °C, ali nestabilnije. Bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i od sredine dana mjestimice uz pljuskove s grmljavinom. Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima prijepodne većinom sunčano, a zatim razvoj oblaka. Ponegdje će biti pljuskova s grmljavinom, posebice u Gorskom kotaru i Lici, te na širem riječkom području i u unutrašnjosti Istre, gdje lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura zraka između 26 i 31 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Uz jači razvoj oblaka poslijepodne su u unutrašnjosti mogući i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, a poslijepodnevna temperatura od 28 do 32 °C.



Oko 20 stupnjeva najniža će temperatura zraka biti i na južnom Jadranu, a najviša od 27 do 30 °C. Bit će djelomice, poslijepodne i pretežno sunčano, a lokalno je moguća još kiša ili pljusak, osobito u noći i ujutro. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.

Tijekom vikenda na kopnu promjenljivo oblačno i svježije, uz umjeren ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a mjestimične kiše bit će još u subotu, osobito u prvom dijelu dana. U ponedjeljak i utorak većinom sunčano i vrlo toplo, a sredinom novog tjedna vjerojatno ponovno nestabilnije.

Na Jadranu idućih dana djelomice i pretežno sunčano. Uz prolazno više oblaka, u prvom dijelu subote lokalni pljuskovi i grmljavina mogući su osobito na jugu. Zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, a u ponedjeljak će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Bit će vrlo toplo, idući tjedan i vruće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI