DEVETI DAN POTRAGE ZA MATEJEM PERIŠEM: Obaviješten i Interpol

Potraga za nestalim 27-godišnjim Matejem Perišem u Beogradu ušla je u deveti dan, a svi se nadaju da neće završiti najgorim mogućim scenarijem. O potrazi je obaviješten i Interpol, objavio je Dnevnik.hr.

Istražitelji nastoje posložiti slagalicu od prikupljenih informacija o tome što se događalo prije i nekoliko sati nakon što je Periš izišao iz noćnog kluba “Gotik” u Beton hali, jednom od središta beogradskog noćnog života, gdje je bio s prijateljima u noći između 30. i 31. prosinca 2021.

Potraga je u petak iza 16,30 privremeno prekinuta i njezin se nastavak očekuje u subotu u jutarnjim satima, ako to dopuste vremenske prilike. Naime, najavljeno je pogoršanje što znači još kiše, a sada i snijeg. Sve bi to moglo dodatno poremetiti planove za nastavak potrage s obzirom na rast vodostaja Save i Dunava.

U medijima u Hrvatskoj i Srbiji vrti se već danima niz nagađanja, pretpostavki i špekulacija, tim više jer službenih informacija je malo. No, srpska policija, za koju je Matejev otac Nenad Periš višekratno istaknuo da potragu vodi temeljito, profesionalno i stručno, a koja ima određena saznanja o nestanku mladića, od početka informacije želi dijeliti samo s ocem, odnosno obitelji Periš.

Otac je uvjeren da će se iz Beograda vratiti sa svojim sinom, i to ”sto posto.



“Zato sam tu, ne odlazim odavde bez njega”, istaknuo je Nenad Periš.

Podršku mu pružaju i iz hrvatskog veleposlanstva u Beogradu, a veleposlanik Hido Biščević u razgovoru za Dnevnik Nove TV potvrdio da je Matejev otac bio u hrvatskom veleposlanstvu.

“Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopće pretpostaviti kako se on osjeća. Razmijenili smo kontakte i poruke i u kontaktu smo, i ja osobno i Veleposlanstvo učinit ćemo sve da mu pomognemo” rekao je Biščević’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI