DHMZ IZDAO UPOZORENJE: Stiže ciklona Jadranka, obilna kiša i jako jugo! Posebno opasno bit će na Jadranu

Foto: Cropix

Pred nama je prema najavama nova promjena vremena.

U središnjim i istočnim predjelima unutrašnjosti postupan porast naoblake s jugozapada, a na Jadranu pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, češću u drugom dijelu dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.

Prema večeri i u noći kiše će biti i drugdje. Vjetar većinom slab, u Slavoniji umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno jugo u jačanju na jako, mjestimice i olujno, dok će na sjevernom dijelu puhati i istočni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva.

No to je tek početak jer glavnina pogoršanja stiže u petak. U noći i tijekom sutrašnjeg dana oborina će lokalno biti obilnija, na Jadranu moguće uz pratnju grmljavine. Lokalno su moguće nevere. Na snazi ja narančasto upozorenje. To sve će uzrokovati sredozemna ciklona koju je Crometeo nazvao Jadranka.



Njen centar trenutno se nalazi nad Afrikom, točnije na području Tunisa. On će se do kraja dana prvo premjestiti nad Italiju, a u petak i nad Jadran. Lokalno bi moglo pasti preko 40 litara kiše po kvadratnom metru. Ujutro će puhati jako jugo s olujnim udarima, popodne će slabiti i navečer okrenuti na slab do umjeren levant.

U subotu povoljnije prilike, dijelom sunčano, no ne posve stabilno.

Nedjelja ponovno donosi češću kišu i pljuskove, a kako se čini stabilizacije nema niti na početku novog radnog tjedna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI