DIGLA EUROPU NA NOGE! Tko je žena koja zagorčava život Plenkoviću?

Damjan Tadić/Cropix

Kao da mu ionako nije dovoljno teško, šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković premijeru Andreju Plenkoviću odlučila je dodatno zagorčati život šaljući pismo GRECO-u. U pismu se Novaković požalila na politički pritisak kojem je izložena od aktualne vladajuće garniture, a zbog kojega kao nezavisno tijelo ne može normalno funkcionirati.

Dobro upućeni tvrde kako je pismo u ovoj organizaciji prilično snaćno odjeknulo te bi moglo imati značajne posljedice na Plenkovićevu vladu, budući da se u Grecou spremaju obaviti analizu spornih detalja koje u pismu Novaković navodi.

Ako se potvrde navodi iz njenog pisma Vlada bi mogla snositi ozbiljne posljedice, a detalji analize trebali bi biti objavljeni početkom prosinca kada predstavnici ove europske institucije podnose godišnji izvještaj kojim nastoje spriječiti korupciju u izvršnoj vlasti i policiji.

Inače, zanimljivo je spomenuti kako je pismo Novaković uputila na tajništvo Greca kojim rukovodi Marin Mrčela koji u Hrvatskoj obnaša funkciju potpredsjednika Vrhovnog suda.

Greco je ujedno dio Vijeća Europe koje je odgovorno bivšoj ministrici Mariji Pejčinović Burić, koju je osobno Plenković kandidirao za glavnu tajnicu Vijeća, ali oni koji dobro poznaju rad toga tijela tvrde kako je riječ o neovisnoj instituciji te da bi Plenković doista mogao dobiti packe nakon kojih će morati pustiti Povjerenstvo i njegovu šeficu Novaković da bez uplitanja i pritisaka obavljaju svoj posao.Facebook Comments

Loading...
DIJELI