DILERA ZBOG STRAHA OD POBUNE PREBACILI U DRUGI ZATVOR: Tražio je dostavu pizze u ćelije

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Dean Martedić zvani Điđi, optužen da je kao čelnik zločinačke organizacije koja je planirala šverc droge u velikim količinama preko luke Antwerpen, premješten je iz splitskog u šibenski zatvor, i to iz sigurnosnih razloga.

Premještaj je od splitskog suda zatražila Uprava zatvora, i to zbog toga što je Martedić detektiran kao jedan od organizatora i poticatelja peticije i mogućeg štrajka glađu u zatvoru.

Razlog odbijanja hrane je pritisak pritvorenika na poboljšanje uvjeta, u zahtjevu za premještaj navodi se kako traže dostavu pizza u sobe, piše Dalmatinski portal.

S obzirom da se radi o pritvoreniku s velikim utjecajem na populaciju unutar zatvora, procijenjeno je da će se njegovim premještajem poboljšati sigurnosna situacija.

Uprava zatvora u Splitu već se suočila s nekoliko pobuna pritvorenika, a i Martedić je prije 15 godina sudjelovao u jednoj. Dok je čekao presudu za dilanje blokirao je vrata ćelije s još nekoliko pritvorenika, a zabilježen je i njegov napad na Marka Bekavca, koji je tada bio pritvoren zbog ubojstva na Bačvicama.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI