DIO ZAGREBA 20 GODINA ČEKA PITKU VODU: ‘Mislim da je nova vlast zagrizla u preveliko i presmrdljivo go*no da bi se to tako brzo riješilo’

Ilustracija

Hrvatska metropola ima velikih problema sa zbrinjavanjem otpada i zastarjelom infrastrukturom.

Nevjerojatno je da neki dijelovi grada još uvijek nemaju vodu. Tako Mjesni odbor Dankovec već gotovo 20 godina čeka na vodu.

Prije gotovo dva desetljeća stanovnicima Dankovca je obećano da će im voda doći do početka rujna te godine, no još je uvijek nema!, objavio je Dnevnik.hr.

Prije godinu dana u tom dijelu Zagreba gotovo su dobili vodu.

”Stanovnici Mjesnog odbora Dankovec koji trenutno nemaju vodu, a ni dosad je nisu imali imat će vodu do sredine sljedeće godine, najkasnije do 1. rujna 2021. godine”, rekao je tada Marin Galijot, direktor Vodoopskrbe i odvodnje.



No, 18. listopada ove godine u tom je dijelu Zagreba primjećeno kako je “sve isto, situacija je nepromijenjena i još uvijek nema vode”.

Zašto je tome tako, upitali su reporteri Dnevnika Nove TV, ali Galijot nije htio stati pred kameru. U priopćenju su naveli kako se radovi nisu zbog njih odužili.

“Postoje i međukoraci ostalih institucija gdje ne možemo utjecati na vremenski period”, piše u priopćenju Vodoopskrbe i odvodnje.

Novi predsjednik Mjesnog odbora Dankovec Ivica Ivanović od Grada je tražio informaciju u kojoj je fazi projekt.

“Mi smo samo dobili povratnu informaciju da su radovi privremeno obustavljeni, ali ne znamo zašto”, rekao je.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević nije se oglasio. Iz Vodoopskrbe i odvodnje odgovaraju da su radovi u tijeku. No, mještani govore kako već mjesecima nitko nije dolazio.

‘”Mislim da je nova vlast zagrizla u preveliko i presmrdljivo go*no da bi se to tako brzo riješilo”, rekao je Stjepan Budak, bivši predsjednik Mjesnog odbora Dankovec.

Potvrdio je da su se tek nakon upita Dnevnika Nove TV upalili strojevi. No, do daljnjega, hidrant uz cisternu je jedini izvor pitke vode stanovnicima toga dijela Zagreba.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI