DIO ZAGREBA ČEKA PROMETNI KAOS I KOLAPS? Trešnjevka je još pod vodom, moglo bi biti problema

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Stanovnike zagrebačke četvrti Trešnjevka Sjever neugodno je iznenadila velika  ranonedjeljna poplava nakon puknuća vodovodne cijevi na Selskoj cesti. Nekima je voda ušla u kuće i podrume. Ponovo se otvara staro pitanje dotrajale vodovodne mreže u glavnom gradu – koja je nakon potresa u još lošijem stanju.

Sanacija još uvijek nije gotova, deseci radnika su od ranog jutra na terenu. Cijev još nije popravljena i dio građana iz okolnih ulica nema vodu. Problema bi moglo biti i sutra, naročito u prometu.

Poznavajući zagrebačku prometnu situaciju, bit će problema i čepova. Bit će zatvorena Selska ulica, od Ozaljske do Zagrebačke. Vozila koja dolaze sa sjeverne strane moći će skrenuti desno do Puljske pa do Zagrebačke, a vozila koja dolaze s juga moći će skrenuti lijevo, prema zapadu – do Golikove ulice”, kazao je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet za HRT.

Kazao je da je na terenu bilo ukupno 19 intervencija – pretežno u podrumskim stanovima uz dva garažna prostora te najavio da će na mrežnim stranicama Vodoopskrbe i odvodnje www.vio.hr biti objavljen protokol za prijavu štete. Isto tako, idući tjedan će iz Vodoopskrbe izaći na teren izvidnici koji će uputiti ljude kako prijaviti štetu.

Kazao je kako Zagreb ima 3500 km vodoopskrbne mreže koja se obnavlja po 2 posto (oko 70 km) godišnje. Najavio je kako će nova zagrebačka administracija povećati izdvajanje za obnovu mreže koja je dosad iznosila 40 milijuna kuna. Naveo je podatak da se čak 50 posto vode u zagrebačko mreži – gubi. Od 2023. godine za svaki kubik izgubljene vode plaćat će se penal u iznosu od 1 kune. To će biti ogromni iznosi i moramo tome stati na kraj, zaključio je Korlaet.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI