Direktor Bookinga: “Cijene već rastu”

Prema riječima izvršnog direktora stranice Booking.com Glenna Fogela, cijene međunarodnih putovanja ove će godine porasti zbog zaostale potražnje i manje aviona u službi te je nadodao za britanski BBC da “cijene već rastu”.

Mnoge aviokompanije značajno su smanjile broj letova koje obavljaju zbog restrikcija na putovanja, no unatoč ogromnoj potražnji, nesigurnost otežava aviokompanijama da planiraju vratiti više aviona za usluge

“Potražnja je zaista puno zaostala. Svi žele putovati, ali svi to želimo činiti na siguran način”, kazao je on.


Jedan od glavnih problema je i nedostatak jasnoće o tome kako će vlade pristupiti priznavanju vakcina i testiranju statusa iz drugih zemalja zabrinjava putničku industriju, koja je teško pogođena pandemijom koronavirusa.

Fogel vjeruje da bi jedinstven sistem bio koristan.“Toliko različitih ljudi u toliko različitih vlada govori o različitim programima, ali trenutno ne postoji ništa što je jedinstveno, pa je vrlo zbunjujuće. Slušao sam premijera Italije kako govori da žele uskoro pustiti ljude u Italiju i da samo morate dokazati da ste vakcinisani ili testirani”, izjavio je izvršni direktor Fogel.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI