DIREKTOR HTZ-A O PLANOVIMA ZA TURISTIČKU 2022.: ‘Cilj je ostvariti 90 posto turističkih noćenja iz 2019. godine’

Screenshot HTV

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić rekao je za HTV kako će sljedeća turistička godina biti vrlo slična ovoj. To znači da će i dalje biti u znaku pandemije, ali je cilj ostvariti 90 posto turističkih noćenja iz 2019. godine.

Istaknuo je kako je, prema podacima eVisitora trenutno u Hrvatskoj oko 23 tisuće turista.

“Od toga je otprilike 12 tisuća stranih turista. Oni su najviše locirani na turističkim regijama Istre, Kvarnera i Splitsko-dalmatinske županije, a najposjećenije destinacije su Rovinj, Poreč, Opatija, Rijeka, Split, naravno, treba tu pridodati i Zagreb. Ono što veseli je da smo i dalje vrlo popularna destinacija na našim najvažnijim emitivnim tržištima, odakle nam i sada dolaze turisti, a to su Nijemci, Austrijanci, Talijani, Slovenci”, rekao je Staničić.

Dodao je da će to što su neke europske zemlje koje su naša važna tržišta posljednjih dana zbog COVID-a uvele ili najavile uvođenje lockdowna i dodatnih protokola za prelazak granice sigurno imati određene reperkusije na ostatak turističkog prosinca.

Međutim, istaknuo je da su turistički radnici jako dobro pripremljeni za nadolazeće blagdane.



“Prošle godine smo za božićno-novogodišnje blagdane imali negdje oko 141 tisuću  noćenja. S obzirom na pozitivne trendove do sada u cijeloj godini, mi očekujemo da ćemo tu brojku i nadmašiti do kraja godine, posebice za vrijeme blagdana”, naglasio je direktor HTZ-a.

Osvrnuo se i na ovu godinu za koju je rekao da je odlično odrađena u smislu ostvarenja turističkog prometa te da je to prije svega posljedica dobre suradnje turističkog i javnog sektora.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI