DISKRETAN POVRATAK POLITIČKOG KAPITALCA! Nitko ga godinama nije vidio, a sada ispija kave s Plenkovićem

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Tijekom nedavnog posjeta turskog predsjednika Erdogana našoj zemlji održao se i Hrvatsko-turski poslovni forum na kojem su se pojavila brojna poznata imena iz domaće politike, ali i iz hrvatskog poduzetništva.

Premda se velika posjećenost ovog Foruma očekivala, i najavljivala pažnju okupljenih privlačio je bivši političar Ivić Pašalić koji se ondje pojavio u pomalo neprepoznatljivom, ležernom izdanju s bradom što su mnogi protumačili kao diskretan Pašalićev povratak navodeći da je on ponovno u igri s velikim dečkima premda je Pašalić često i kroz političku, i kroz poduzetničku karijeru bio dio onih koji čine domaću društveno-političku kremu.

Na ovom se forumu Pašalić vjerojatno pojavio kao predsjednik HUP-ove Udruge drvne i papirne industrije, ali i kao osnivač brenda namještaja Milla&Milli. Ulazak u svijet poduzetništva Pašalića je dugoročno odmakao od politike, premda se u medijima povremeno spomene zbog navodnog povratka u HDZ pa se u tom kontekstu spominjao i lani kada se tvrdilo da ispija kave s premijerom Plenkovićem.

Njegova tvrtka dobila pomoć

Iako se Pašalić možda zaista našao s premijerom na pokojoj šalici kave njegov povratak u političku arenu do danas nismo doživjeli mada je u politici angažiran niz njegovih prijatelja uključujući i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kojemu je navodno baš Pašalić puno pomagao tijekom kampanje za parlamentarne izbore na kojima je boje HDZ-a branio u drugoj izbornoj jedinici gdje je Jandroković snage odmjeravao s dva desna kapitalca Ninom Raspudićem i Miroslavom Škorom.



Mada je Pašalić formalno miljama daleko od politike, njegova tvrtka Mundus Virdis našla se na popisu onih koji su od države dobili izdašnu financijsku pomoć u jeku pandemije korona virusa, baš kao što je Pašaliću svojedobno država osigurala posao opremanja 64 stana u koja su smješteni azilanti za što je dobio oko dva i pol milijuna kuna. Digao je doduše Pašalić poslovanje svoje tvrtke na višu razinu te se usmjerio na inozemstvo gdje izvozi i prodaje vlastiti dizajnerski namještaj u čijoj izradi sudjeluje zajedno sa timom dizajnera, ali i sa vjernom suprugom Ksenijom. Riječ je ovdje o obiteljskom poslu u kojem sudjeluj i Pašalićev sin Domagoj koji je u Upravi tvrtke zadužen za financije.

Za njih krize nema

U svakom slučaju za Pašaliće krize nema premda je u Hrvatskoj drvna industrija i proizvodnja namještaja odavno na koljenima on namještaj od hrvatskog oraha i hrasta plasira diljem svijeta nastojeći stati uz bok ponajboljim europskim dizajnerskim komadima. Kakvi se komadi namještaja nude u Pašalićevom portfoliju vrlo dobro znade njegov prijatelj Tonči Huljić koji je od svojeg dugogodišnjeg prijatelja naručio stol, i ugradbenu kuhinju po mjeri te garderobu i komodu za piće.

Ukoliko i vi svoj dom poželite urediti nekim od namještaja iz Pašalićeve radionice imajte na umu da ćete za to u prosjeku izdvojiti od 3.000 do 10.000 eura, s tim da je najskuplji komad namještaja koji se kod Pašalića nudi masivni stol u kojem se spojio metal, drvo i mramor, a kojemu cijenu diktira i dvokaratna pozlata. Pašalić je aktivan i u raznim udrugama među kojima je ona I Bog stvori zemlju koja počiva na duhovnim temeljima.

Oni koji Pašalića poznaju reći će da je on danas posve drugi čovjek, orijentiran prema vjeri, poslu i svojoj obitelji, ležeran i razgovorljiv što je posve suprotno od krutog političara i tipa koji je iz politike izašao uz brojne kontroverze pa zato niti ne čudi da o stvarnom povratku u taj svijet Ivić Pašalić niti ne pomišlja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI