Divjak: Djeca moraju biti u školama; Savjetnik ministrice: Uvažit će se i subjektvini i objektivni razlozi nedolaska djeteta u školu

Foto: Cropix

Savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja dr. sc. Marko Košiček bio je gost današnjeg Novog dana. Govorio je o povratku u škole idući ponedjeljak te subjektivnim i objektivnim razlozima za nedolazak na nastavu.

Savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja Marko Košiček kazao je kako je u prvom epidemiološkom bloku, koji još uvijek traje, bilo navedeno da ne mogu svi slati svoju djecu u školu, dok će u onom drugom – koji kreće u ponedjeljak – svi moći slati djecu u školu.

Za izostanak iz škole postoje subjektivni i objektivni razlozi. Svi će biti uvaženi, kaže Košiček.

“U ovoj specifičnoj situaciji tih objektivnih razloga može biti više – specifikum Grada Zagreba, recimo, škola je razrušena ili ako je nekome nastradao dom u potresu. Postoje i subjektivni razlozi.”

“Jedan od tih subjektivnih razloga je recimo kada se majka ne osjeća sigurnom poslati dijete u vrtić tj. školu. Kada bi ovo bila normalna situacija, taj strah bi bio neopravdan. Uzimajući u obzir koronu i da sve svi bojimo, uvažavamo i te razloge”, rekao je za N1.



Podsjetimo, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je rekla da je dolazak u škole od ponedjeljka obvezan.

“Kao što smo rekli, u ovo vrijeme kada vam svi stručnjaci kažu da je u školi sigurno, nema ministra obrazovanja, ravnatelja škole ili učitelja koji će reći drugačije. Da, djeci je sada mjesto u školama i moraju biti u školama”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI