‘Divjak krivo tumači zakon, branitelji imaju pravo prednosti samo pod jednakim uvjetima’

Screenshot

Oglasili su se iz Ministarstva hrvatskih branitelja povodom medijskih napisa u vezi prava na prednost pri zapošljavanju i popunjavanju radnog mjesta pri imenovanju ravnatelja škola prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Kako navode u očitovanju, hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i djeca stradalih i nestalih branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi, ratni dragovoljci, članovi uže i šire obitelji smrtno stradalog ili nestalog branitelja imaju pravo prednosti samo pod jednakim uvjetima.

Dakle, u natječajni postupak ulaze svi kandidati koji ispunjavanju uvjete iz natječaja, branitelji i druge gore navede osobe imaju prednost pri zapošljavanju i popunjavanju radnog mjesta u odnosu na ostale kandidate samo ako je prilikom natječajnog postupka ostvarila jednak broj bodova/glasova kao najbolji kandidat.

Do pomutnje je došlo kada je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo Uputuosnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima u kojoj piše da ako se na natječaj za ravnatelja škole javi bilo tko iz navedenih kategorija, a ispunjava natječajem propisane uvjete, on jedini ulazi u izbornu proceduru iz koje ispadaju kandidati nebranitelji.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI