Divjak otkrila kako su od plaćanja provjere diploma oslobođene odgojno-obrazovne ustanove

screenshot

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak objavila je da su od plaćanja provjere diploma oslobođene sve ustanove iz područja odgoja i obrazovanja.

“Pozdrav svima! Upravo sam dobila važne vijesti iz Porezne uprave u vezi s akcijom provjere lažnih diploma. Potvrđeno nam je kako su od plaćanja provjere diploma oslobođene sve ustanove iz područja odgoja i obrazovanja, te znanosti i visokog obrazovanja, što znači da fakulteti koji naplaćuju provjeru diploma školama to ne bi trebali raditi.

Pokušali smo sa svim Sveučilištima i fakultetima i ranije dogovoriti besplatnu provjeru diploma, što smo i uspjeli sa 60 posto institucija koje provjere ne naplaćuju u dogovoru s Ministarstvom.

Ponavljam da se radi o antikorupcijskoj mjeri i da je važno očistiti sustav od varalica i osnažiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja.

Ponosna sam na naše škole koje su promptno reagirale i sustavno provode mjere provjere, pa je naš sustav sada uzor drugima kao što to i inače obrazovanje treba biti”, napisala je Divjak na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI