DIVJAK SPUSTILA HERMANU: ‘Većina ravnatelja nije govorila o problemima jer bez Bandićevog blagoslova nisu mogli biti izabrani’

Screenshot

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak osvrnula se na izjave čelnika zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana o dugu grada prema školama.

Divjak poručuje kako ju je “zaprepastila jučerašnja tvrdnja nekih političara iz Zagreba da za vrijeme gradonačelnika Bandića nije bilo problema s financiranjem zagrebačkih škola”.

Smatra kako je to “ili nedopustiva neinformiranost. ”

Podsjetimo, Herman je u vrijeme pokojnog gradonačelnika Milana Bandića podržavao njegov proračun te činio većinu u skupštini, zajedno s ostatkom gradskih vijećnika iz HDZ-a. Time je ishodio i unosno mjesto predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.

Nakon što je kritizirao aktualnog gradonačelnika Tomislava Tomaševića za velik dug grada prema školama, upitan je od novinara zašto nije kritizirao i prošlu vlast kada je dug bio znatno veći. Na to je Herman odgovorio kako ih nije kritizirao “jer se na to nije žalio“.



“Ovako nije bilo nikada. U prošlom sazivu Gradske skupštine i u prethodnom gradonačelničkom mandatu ne sjećam se da je ovakvih natpisa bilo u novinama. Prema tome, takvi problemi nisu postojali”, rekao je Herman.

No, Divjak upozorava kako “bogati Zagreb manje ulaže u škole nego neke puno siromašnije županije” te uz to nabraja brojne neulaganja prethodne vlasti.

Upozorava i kako “većina ravnatelja nije o tome govorila jer bez Bandićevog “blagoslova” nisu mogli biti izabrani”.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Zaprepastila me jučerašnja tvrdnja nekih političara iz Zagreba da za vrijeme gradonačelnika Bandića nije bilo problema s financiranjem zagrebačkih škola. To je laž ili nedopustiva neinformiranost.

Ja sam javno govorila da bogati Zagreb manje ulaže u škole nego neke puno siromašnije županije. Podsjećam da nije bilo sapuna u školama kada je krenula korona, pa kada sam prozvala gradonačelnika da je to zadaća osnivača koji za to ubire poreze i dobiva sredstva iz državnoga proračuna, on je rekao da neka djeca peru ruke – lugom.

Godinu prije na upit iz MZO-a koliko će uložiti u informatičku opremu u školama, odgovor je bio – nula! Uz usmeno pojašnjenje, da je on računao na grah pa što će djeci tableti i kompjuteri. Da ne spominjem azbestne krovove i dotrajale instalacije. Većina ravnatelja nije o tome govorila jer bez Bandićevog “blagoslova” nisu mogli biti izabrani. Ravnateljicu koja je bila “svoja” smijenio je prvom prilikom.

Nisam sklona izvlačenju starih stvari, ali ovo treba ipak reći jasno i glasno da ne bi krenuo žal za bandićevcima. Napisala sam ranije da Možemo može i bolje, ali nije im lako, pa im ne treba dodatno podmetati ovakvim lažima”, napisala je Divjak na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI