Djeca iz Vijetnama kupila 20.000 maski za zdravstvene radnike u Velikoj Britaniji. Britanski veleposlanik: ‘Vratili su nam nadu u budućnost’

Foto: Twitter

Usred velike nestašice medicinske zaštitne opreme u Velikoj Britaniji, dvoje djece u vijetnamskom glavnom gradu Hanoju svojom ušteđevinom kupilo je 20 000 maski koje su poslane u Britaniju.

Truong Thi Linh Nhan i Truong Cao Khoi koristili su novac koji su uštedjeli tijekom nekoliko godina kako bi donirali maske zdravstvenim radnicima u Velikoj Britaniji.

Maske je prošlog tjedna uspješno poslalo britansko veleposlanstvo u Hanoju komercijalnim letom kojim je također vraćeno 100 britanskih državljana.

Britanski veleposlanik u Vijetnamu Gareth Ward, na društvenim mrežama podijelio je pismo zahvale uz sliku Nhan i Khoi pokraj Tower Bridgea u Londonu.

Veleposlanik Ward zahvalio je djeci što su mu pružili “nadu u budućnost”.



Rekao je da ako svi odrade svoj dio u ovoj borbi kako ovu pandemiju možemo prevladati.

“Ove su maske prošlog tjedna uspješno poslane u [Britaniju] na našem posebnom komercijalnom letu. Puno hvala Nhan & Khoi! “

Mnogi ljudi koji su reagirali na tvit primijetili su koliko je postala loša situacija u Britaniji – zemlji sa šestom najvećom ekonomijom na svijetu – kad je uspjela potaknuti djecu u Vijetnamu na dobrotvornu akciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI