DJEČAKA KOJI NIJE ŽELIO NOSITI MASKU PRESELILI U DRUGU ŠKOLU: Jutros su otac i sin stavili masku i ušli u novu školu, dječak je ostao na nastavi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Učenik osmog razreda koji nije želio staviti masku dok je ulazio u školu, više ne pohađa Osnovnu Školu Krapinske Toplice.

Roditelji su ga u utorak ispisali iz ove i preselili u Područnu školu Dubrovčan, pri Osnovnoj školi Veliko Trgovišće, saznaje Zagorje International.

Jutros je dječak s ocem Kristijanom Gaćinom došao pred svoju novu školu, obojica su stavili maske i ušli. Otac je nakon nekoliko minuta izašao iz škole i otišao automobilom. Nije želio novinarima davati izjave.

Novinari su pokušali doći i do izjave ravnateljice Osnovne škle Veliko Trgovišće, Diane Duk Petek, ali i ona je odbila išta komentirati.

Podsjetimo, sve je počelo kad je dječak odbio staviti masku koju je morao nositi dok je do učionice prolazio hodnikom škole. Drama je trajala danima. Otac je pred školu doveo i 30-ak simpatizera koji su upali u školu. Uskoro su ulaz u školu pazili zaštitari i policija koja je ispisala i nekoliko prekršajnih prijava. Na kraju se uključio Centar za socijalnu skrb i učenik je krenuo u školu. Činilo se da je postignut dogovor, ali nije.



Uskoro su otac i sin ponovno odbijali staviti maske u školskim prostorijama, a kad ih ne bi pustili, okrenuli bi se i otišli. Škola je zbog neopravdanih sati dječaku odredila odgojnu mjeru opomene, a iz Centra su razmišljai šđto poduzeti dalje. I tako je dječak na kraju preseljen u drugu školu, u kojoj na nastavu sad ide na isti način kako je trebao ići u školu u Krapinskim Toplicama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI