DNEVNIK PRIKAZAO KAKO REANIMIRAJU IZBODENU ŽENU: Šef HND-a žestoko ih prozvao, HRT odgovorio

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

U prilogu o stravičnom ubojstvu žene u Splitu u središnjem Dnevniku HRT-a prikazana je snimka na kojoj se vidi kako izbodena žena ubespomoćno leži na tlu nakon što ju je njen bivši partner više puta izbo nožem.

Takav isti kadar čak je dva puta prikazan u prilogu, a mogao se vidjeti i ubojica kojeg su držali zaštitar i kupci koji su se zatekli u trgovini za vrijeme napada na nesretnu ženu.

Na ovaj potez i emitirani prilog HRT-a oštro je reagirao predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko.


‘Draga urednice i uredniče Dnevnika, i svi koji uređuju program na javnom servisu, pustiti kadar u kojem se vidi kako žrtva strašnog ubojstva u Splitu leži bespomoćno na podu, okružena ljudima koji joj žele pomoći, jest krajnje neetičan potez. To se ne radi! To nije smjelo ići van! Skandalozno! Iz principa neću objaviti tu sliku. Netko bi za ovo trebao odgovarati.’, poručio je Zovko putem Facebooka očito jako uzrujan onim što je vidio.Dnevno.hr je poslalo upit HRT-u. Kažu kako su izvještavali profesionalno.

“Hrvatska radiotelevizija (HRT) u navedenom je prilogu prikazala tri vrlo kratka kadra u trajanju od po 3 sekunde, pri tom zamaglivši lica kako se ne bi otkrivali identiteti. Riječ je o zločinu nad ženama koji je uznemirujući sam po sebi, te je HRT o tom događaju izvijestio profesionalno. Napominjemo kako istu praksu imaju i svjetske televizije prilikom izvješćivanja o zločinima ili terorističkim napadima, poput, primjerice onih u Nici, Londonu, Parizu itd”, stoji u odgovoru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI