DO DALJNJEGA NIŠTA OD NERADNE NEDJELJE! Odgađa se zakon koji bi to trebao regulirati

Damir Spehar/PIXSELL

Izmjenama Zakona o trgovini najavljivala se neradna nedjelja, ali se ona ipak neće uvoditi od početka sljedeće godine, kako je bilo planirano nacrtom tog novog propisa, piše Jutarnji list.

Nacrt prijedloga novog Zakona o trgovini, koji je predviđao da će trgovine moći raditi samo 16 nedjelja u godini, prošao je javno savjetovanje još 1. kolovoza. Ipak do konačnog teksta novog izmijenjenog zakona nije došlo u Vladinoj proceduri. Ustavna stanka u radu Sabora, koji bi ga trebao izglasati, počinje 15. prosinca, što znači da se do daljnjega odgađa primjena zabrane rada trgovina nedjeljom.

“Nakon provedenog javnog savjetovanja, još se razmatraju i analiziraju primjedbe i prijedlozi koji su pristigli u velikom broju te su u tijeku konzultacije sa svim dionicima uključenima u ovaj proces. Činjenica jest da postupak malo duže traje, no nužan je sveobuhvatan pristup kako bi se u postupak donošenja uputio prijedlog zakona koji će u najvećoj mogućoj mjeri adresirati zaštitu interesa radnika i poslodavaca, vodeći računa o ustavnim odredbama i dosadašnjim odlukama Ustavnog suda o sličnim zakonodavnim rješenjima”, rekli su u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.


Na e-savjetovanje stigle su ukupno 73 primjedbe na prijedlog Zakona.

Sindikat trgovine Hrvatske očekuje da će Zakon ići poslije Nove godine.Facebook Comments

Loading...
DIJELI