Do Hvara i Visa doplutalo 185 kilograma marihuane

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Splitska policija provodi istragu a obavješteno je i nadležno državno odvjetništvo

Oko 185 kilograma marihuane natopljene morem pronađeno je u moru u zadnjih dana u akvatoriju Hvara i Visa, doznaje se u utorak u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, koja je počela istragu o tome tko su krijumčari droge i odakle su paketi doplutali, piše politika plus.

Paketi droge teški 160 kilograma doplutali su jutros do obale južne strane otoka Hvara. Neslužbeno se doznaje kako je pakete marihuane, koji su bili zamotani u PVC i zalijepljeni selotejp trakom, s obale uočio policajac koji je odmah alarmirao svoje kolege. Droga je ubrzo izvađena iz mora.
Sličan slučaj je zabilježen i u petak kada je u moru, u uvali na južnoj strani otoka Vis građanin vidio dva paketa koja plutaju morem. Nakon izvlačenja paketa policija je utvrdila kako je riječ o marihuani, ukupne težine 25 kilograma.

Splitska policija provodi istragu a obavješteno je i nadležno državno odvjetništvo.

Marihuana je u moru pronađena i početkom ovoga mjeseca na širem dubrovačkom području gdje su paketi s drogom plutali kod Lastova, Korčule, Mljeta i Lokruma, te su ukupno težili 270 kilograma. Koja je vrijednost droge, tko su krijumčari i je li do hrvatske obale doplutala iz Sredozemnog mora utvrdit će policija.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI