DO KAD ĆE BITI HRVATSKI DOŽUPAN? Rkman snimio još jedan film o ‘hrvatskim ubicama i koljačima’ u Oluji!

screenshoot

Dožupan sisačko-moslavački u filmu ističe da se boji mina na grobovima poginulih Srba u akciji Medački Džep i Oluja te usput optužuje Hrvate da su vampiri i vandali

Hrvatski dožupan Boro Rkman osim filma “Nek se raspuste straže” u kojem tuguje i istražuje smrti srpskih vojnika, iza sebe ima još jedan uradak. Riječ je o filmu “Vapaj tišine” nakon čijeg gledanja će te se i vi zapitati – do kad će taj čovjek biti hrvatski dožupan?

Film započinje izjavom ženske osobe čiji je suprug nestao, tu su i kadrovi pokojnog Gordana Lederera, te snimke iz bitke za Vukovar na kojima se vidi i Veselin Šljivančanin. Pjesma Na Kordunu grob do groba, drveni križevi na više različitih grobalja u RH. Rkman pljuje po Hrvatskoj vojsci navodeći da nije imala zarobljenih, već da je sve ubijala.

Rkman, koristeći podatke Veritasa i Save Štrbca, s kamerom traži masovne skrivene grobnice oko Donjeg Lapca i okoline, priča o ubojstvima civila te srpskim vojnicima bačenih u bunar u selu Nebljusi.

Dožupan Sisačko moslavački u filmu kazuje da se boji mina na grobovima poginulih srba u akciji Medački Džep i Oluja, i usput optužuje Hrvate da su vampiri i vandali.
U Šumi Prašnik, tvrdi Rkman, nalazi se 800 leševa civila, te optužuje da se cesta nije mogla oprati od krvi i da je odmah drugi dan stavljen novi sloj asfalta, te pronosi sumnju da su ispod novog sloja asfalta mnogi srpski leševi.

Podsjetimo, Bogdan Rkman vojni rok u JNA služio je u školi rezervnih oficira u Bileći, a ostatak vojnog roka u Hadžićima kod Sarajeva. Unaprijeđen u čin potporučnika pješadije. Započeo školovanje na fakultetu političkih nauka u Zagrebu koje je prekinuo zbog početka rata u RH.



Iz nama dostupnih dokumenata, vidljivo je da je Bogdan Rkman potporučnik pješadije, komandir 1. voda u 2. četi 3. kordunaškog bataljona (citat iz dokumenta 1)

Iz dokumenta broj 2 Radio glas Petrove Gore od 24.9.1991. godine, a potpisanog od strane odgovornog urednika Đorđa Šimunlije, vidljivo je da je radio stanica Glas Petrove Gore sredstvo preko kojeg informativna služba ostvaruje svoje ciljeve. Isto tako vidljivo je da je ova radio stanica pod direktnom kontrolom tadašnje vojske čiju logistiku koristi za svoj rad.U dokumentu se i navodi da Bogdan Rkman, potporučnik pješadije, radi za informativnu službu u propagandnom odsjeku (citati iz dokumenta broj 2.)

Iz dokumenta broj 3 štaba teritorijalne obrane 2. i 3. Operativne zone za Baniju i Kordun pod oznakom vojna tajna, povjerljivo upućenog 30.10.1991. SNO Vojnić i SNO Vrginmost, a potpisano od komandanta pukovnika Rade Vujaklije, vidljivo je da je izdana naredba da zbog potreba informativne službe se od dotadašnjih dužnosti izuzme 14 osoba među kojima je i Bogdan Rkman (citat iz dokumenta broj 3)

Spomenuti Bogdan Rkman osim rada na radio stanici Petrova Gora, angažmana u srpskoj vojsci, rada u informativnoj službi odsjeku za propagandu, svoje tekstove je objavljivao i u novinama Nova riječ i Srpski glas. Ove novine izlazile su samo u vrijeme Domovinskog rata na okupiranom području. Kada se analiziraju novinski tekstovi vidljivo je da već tada spomenuti Rkman ispoljava velikosrpski nacionalizam.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI