DOBIO DRŽAVNE POTPORE, A PROJEKT ZAPEO: Evo koje razloge navodi Mate Rimac

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović nedavno je poslala pitanje ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću “o 52,2 milijuna kuna potpora dodijeljenih Mati Rimcu za homologaciju Nevere”, piše Slobodna Dalmacija.

Kako ističe Katarina Peović “svi su rokovi probijeni, homologacija nije izvršena, a očito nikome osim Radničkoj fronti nije bitno na što se novac troši kad se radi o medijskim i političkim liblinzima”.

Podsjetimo, tvrtka Rimac Automobili za razvoj električnog sportskog automobila Neveru dobila je 52,2 milijuna kuna nepovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).


Na stranicama Rimčeve tvrtke, dodala je saborska zastupnica, nema nikakvih informacija o isteku roka za homologaciju. A o tome ne javlja ni HAMAG-BICRO.

“Rok je istekao, a o tome se šuti. Posebno je zanimljivo da je jednom već bio pomaknut pa smo se odlučili obratiti ministru Ćoriću s pitanjem o rezultatima tog projekta. Napominjemo da se, uz homologaciju, u projektu navodi da bi se do 30. lipnja 2020. godine, što je poslije pomaknuto na 30. lipnja 2021. godine, trebali ostvariti i poprilično bajkoviti ciljevi”, naglasila je.Podsjetili da su ti ciljevi – povećanje prihoda od prodaje novih proizvoda za tržište od 822 posto, povećanje ulaganja poduzeća u područjima “promet i mobilnost” i “energija i održiv okoliš” u odnosu na prošlu godinu za 620 posto, povećanje dobiti za 1931 posto, povećanje broja zaposlenih za 413 novih radnika, povećanje izvoza za 904 posto i povećanje ukupnog prihoda za 741 posto.

“Svjesni smo da se cijeli Rimčev poslovni model temelji na lažnim obećanjima i ‘hajpanju’, i nemamo problema s tim da on takve priče prodaje privatnim ulagačima, ali u poslovanju s državom i upravljanjem zajedničkim novcem, koji u državnu blagajnu dolazi iz krvavog rada naših radnika, očekujemo odgovornost svih aktera”, optužila je Katarina Peović.

Mate Rimac se o svemu u ponedjeljak oglasio na profilu vlasnika Indexa Matije Babića nakon što ga prozvao.

“Ja volim Rimca i navijam za sve njegove tržišne priče. Ali kad kreće potrošnja javnog novca, kreću i pitanja. Nikome nikad ne treba dopustiti da postane tabu tema ni svetinja koju se ne propituje, ma koliko propitivanje bilo nepopularno, jer javnost obožava stvarati svete krave. Sve je otvoreno propitivanju, i za njihovo dobro, i za dobro iste te javnosti”, napisao je Babić na svom Facebook profilu.

To je ubrzo komentirao i sam Rimac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI