DOBRA VIJEST IZ ZET-a: Uvodi se polusatna karta koja će stajati 4 kune

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ovakav sustav naplate bio bi povoljnija opcija mnogim građanima

Uz postojeću kartu koja stoji 10 kuna i vrijedi 90 minuta, ZET bi 1. veljače trebao uvesti i polusatnu kartu po cijeni od četiri kune, što bi mnogim građanima bila povoljnija opcija. Gradonačelnik Bandić tvrdi da nije riječ o predizbornom potezu iako se još u petak u Gradskoj upravi tvrdilo da ne namjeravaju mijenjati sustav naplate.

Cilj je uspostaviti pravedniji sustav kako bi, oni koji se kraće voze, manje i plaćali. Gradonačelnik Milan Bandić za Radio Sljeme ekskluzivno je najavio:

“…da građani mogu izabrati. Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Ako budemo vidjeli iz medija dano građani, u pravilu, prihvaćaju, od 1.veljače će to vrijediti. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri.”

 Glasnogovornik ZET – a, Tomislav Jurić potvrdio je za zagreb.info ovu informaciju no, kako kaže, za detalje je još prerano.

“To je točno. U tijeku su sastanci na kojima razrađujemo logističku stranu te vam još uvijek ne mogu otkriti detalje. Intenzivno radimo na operativnoj provedbi te najave”, potvrdio je Jurić koji nije želio otkriti kada tu novost možemo očekivati.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI