DODIK BRUTALNO NAPAO NOVINARE! Tvrdi da su izmislili priču o ikoni: ‘Zbog vaših laži nastala je afera’

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon 16 dana borbe s koronavirusom danas je otpušten na kućno liječenje. Nakon izlaska iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci, lider RS-a se obratio novinarima te podijelio svoja iskustva o dvotjednom liječenju, no tu je priliku iskoristio i kako bi medijske djelatnike optužio “za laž”.

Naime, na pitanje da prokomentira slučaj ikone koju je poklonio šefu ruske diplomacije Sergeju Lavrovu, a koja je potom vraćena, Dodik je kazao kako ta priča “izmišljena i lažna, te da Ukrajina nikada nije postavila pitanje nestanka te ikone”.

“Izmislili ste priču!”

“Radi se o obiteljskoj ikoni. Ni dan danas organi vlasti u Ukrajini nisu tražili tu ikonu. Izmislili ste priču, ambasador Ukrajine rekao je da je to na bazi medijskih izvještaja, dakle, na bazi vaših laži. Na bazi toga ste napravili aferu. Ikona je tu. Gospodin Lavrov je smatrao da je treba vratiti. Nisam bio u prilici, pozvat ću ljude koji su mi tu ikonu dali, javno ću im to vratiti, a oni neka objašnjavaju ostale stvari. Ništa inkriminirajuće u tome nema, osim vaše bolesne ambicije da tu temu držite kako bi pokrili sramni potez Komšića i Džaferovića koje više ne postavljate kao problem”, odbrusio je Milorad Dodik, prenosi Avaz.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI