DODIK DRVLJEM I KAMENJEM: On je zlotvor, svaki Srbin od njega treba okrenuti glavu jer je rekao da ga Republika Srpska asocira na NDH

screenshot

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da bi svaki Srbin trebao okrenuti glavu od Valentina Inzka te da bi s novim visokim predstavnikom razgovarao ako bi rekao da Republici Srpskoj treba vratiti vojsku, sudstvo i indirektne poreze.

“Oni žele da ukinemo autonomiju Republike Srpske i da budemo jedini u svijetu koji su sami ukinuli svoju autonomiju. Mi nećemo centraliziranu zemlju i možete upotrijebiti sile koliko hoćete”, poručio je Dodik na konferenciji za novinare u Banja Luci.

Kada je riječ o djelovanju visokog predstavnika, Dodik je naglasio da je on nepotreban u Republici Srpskoj, te da tamo neće imati podršku.

“Јa ne govorim o čovjeku, govorim o visokom predstavniku. On je zlotvor koji je u kontinuitetu otkako postoji ta funkcija, osim prvoga, činio sve na štetu Republike Srpske”, smatra Dodik koji tvrdi da Savjet za provođenje mira ne postoji u Daytonu, te ga BiH nikada nije priznala.

Govoreći o mogućnosti da novi visoki predstavnik bude njemački političar Christian Schmidt, Dodik je naveo da će mu Republika Srpska dati do znanja da je izabran protupravno.



“Nije legitiman i to ćemo mu reći, da je nepoželjan i da nećemo surađivati s njim. Ako dođe pa kaže da Republici Srpskoj treba vratiti vojsku, indirektne poreze, sudstvo, hoćemo razgovarati” istaknuo je Dodik.

Što se posljednjih poteza Valentina Inzka tiče, Dodik je naveo da ne poznaje svoj posao ili je ozbiljan lažljivac i to patološki jer tvrdi da je nadležan za Daytonski mirovni sporazum, što nije točno.

“On je nadležan za Aneks 10, nikako za Ustav BiH, kaže da je tumač Daytonskog sporazuma, ili ne zna, što mu mogu oprostiti ili je patološki lažljivac koji želi nametnuti sasvim novu priču”, naglašava.

Dodik smatra da svaki Srbin od Inzka treba okrenuti glavu “jer je rekao da ga Republika Srpska asocira na NDH”, prenosi RTRS.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI