DODIK O SANKCIJAMA: ‘Znaš koliko me zaboli, da ne budem vulgaran, za britanske sankcije?’

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u ponedjeljak je potvrdio kako je Ujedinjeno Kraljevstvo njemu i Željki Cvijanović uvela sankcije. Kazao je kako je to smiješno, prenosi N1.

“Oni imaju dobre namjere, mi smo remetilački faktor. Ovo što Britanci pričaju za Milorada Dodika, to je njihova priča. Oni to stalno govore – sklonite Milorada Dodika da pobijedi pa ćemo mi uraditi sve što hoćete. Znaš koliko me zaboli, da ne budem vulgaran, za britanske sankcije? Samo će mi malo omogućiti da s onim njihovim bezobraznim veleposlanikom skratim svaku vrstu procedure i razgovora. Odlično, nikad nisu imali dobre namjere prema Srbima. Tko ima lokale i imovinu, ja nemam, imaju tri čovjeka iz vrha PDP-a…”

Britanske sankcije znače da Dodik i Cvijanović neće moći putovati u Ujedinjenu Kraljevinu niti koristiti ili pristupiti bilo kojoj imovini koju eventualno posjeduju u Ujedinjenoj Kraljevini.

Podsjetimo, Ujedinjena Kraljevina sankcionirala je političare bosanskih Srba Milorada Dodika i Željku Cvijanović zbog pokušaja narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti države Bosne i Hercegovine.

“Milorad Dodik je pokrenuo akciju povlačenja Republike Srpske iz ključnih državnih institucija, koristeći razdornu, opasnu, nacionalističku retoriku, narušavajući domaći i regionalni mir i potičući etničku mržnju i poricanje genocida”, naveli su među ostalim u priopćenju.Facebook Comments

Loading...
DIJELI