DODIK OBJASNIO IZJAVU O NEGIRANJU GENOCIDA: Izjavio je da bi novi zakon vodio raspadu Bih

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH izjavio je kako se neće odazvati pozivu tužiteljstva kako bi objasnio izjavu o negiranju genocida te poručio kako bi procesuiranje Srba po novome zakonu “vodilo raspadu BiH”.

Sve to događa se nakon izmjene zakona koji je nametnuo bivši visoki međunarodni predstavnik Valentin Inzko, a prema kojem bi negiranje genocida postalo kazneno djelo.

„Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć, neka nas uhite. Odmah neka krenu“, dodao je Dodik.

Najavio je da će vlasti Republike Srpske spriječiti procesuiranje bilo kojega građanina Republike Srpske koji je negirao genocid.

U slučaju da se pak započne procesuiranje Srba po novome zakonu, Dodik je ocijenio kako bi vodilo ‘slijedu koji ide k raspadu BiH’.



Odlučno je poručio kako se ne namjerava odazvati bilo kome.

Dodik je ovoga tjedna potvrdio kako je dobio poziv od Tužiteljstva BiH da objasni izjavu kojom je negirao genocid u Srebrenici, a što je postalo kazneno djelo nakon što je kao izmjene zakona na odlasku nametnuo bivši visoki međunarodni predstavnik Valentin Inzko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI