DODIK ODGOVORIO SCHMIDTU: ‘Preporučam da si kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu’

Photo: Stojan Lasic/VLM/PIXSELL

Milorad Dodik u utorak je izjavio kako “ne priznaje ni Schmidta niti njegove ovlasti”. To je kazao nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt suspendirao zakon kojim je Republika Srpska željela preuzeti državnu imovinu.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Skazao je kako je reakcija visokog predstavnika važna za očuvanje mira i stabilnosti.

“Da vlasti RS na čelu sa Miloradom Dodikom svojim secesionističkim odlukama ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, jasan je stav međunarodne javnosti, relevantnih međunarodnih institucija, većine građana BiH kao i značajnog dijela političke javnosti u RS”, istaknuo je Džaferović.

Pozvao je sve u BiH da odustanu od pokušaja jednostranog mijenjanja Daytonskog sporazuma te da se kroz dijalog dođe do rješenja za otvorena pitanja.

S druge strane, Dodik je rekao kako je pitanje državne imovine riješeno još Daytonskim sporazumom no njegovo je tumačenje, protivno onome što je tamo napisano, da imovina pripada entitetima a ne BiH.“Partnere u Federaciji BiH pozivam da se poštuju ustav BiH i Daytonski sporazum  a gospodinu Schmidtu preporučam da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor”, naglasio je Dodik.

Visoki predstavnik Schmidt je ranije tijekom dana suspendirao zakon kojega je donio parlament RS proglasivši taj entitet vlasnikom nekretnina čiji je stvarni vlasnik država BiH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI