DODIK PRED SVIMA RAZOTKRIO MILANOVIĆA? Kako će sad to komentirati, baš ga je gadno usosio! ‘Zbilja je to rekao, Zoran je sjedio na drugom kraju stola’,

Foto: Ured Predsjednika

Predsjednik SNSD-a i predsjednički kandidat za predsjednika RS-a Milorad Dodik jučer je na Blic televiziji odgovorio na optužbe svoje protukandidatkinje Jelene Trivić da je “hrvatski čovjek”. Trivić je prije dva tjedna rekla da je Dodik “hrvatski agent koji odudara od nacionalne politike koja se kreira u Beogradu”.

“Ona je izborni gubitnik! Nije me briga što ona govori! Glupost je da sam ja Hrvat. Hrvatska je zainteresirana za svoj strukturu u BiH i oni su korektni. Samo sam želio da Republiku Srpsku skinem s crnih lista i dnevnog reda NATO-a i EU”, rekao je Dodik.

Pritom je šokirao i širu regionalnu javnost priznanjem kada se razbuktala njegova velika politička ljubav s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Po Dodikovu tumačenju, to se desilo kad je Milanović pred širokim političkim auditorijem, na ručku šefova država Balkana u Sloveniji, izjavio kako svi znaju da ono što se dogodilo u Srebrenici nije bio genocid.

“Mi smo svi sjedili na jednom zajedničkom ručku, Zoran je sjedio na drugom kraju stola i to je zbilja izjavio. Rekao je tada kako svi mi znamo da to što se desilo u Srebrenici nije genocid i da je to proglašeno genocidom iz propagandnih razloga. Bilo je važno što smo to čuli, jer su tu još sjedili i predsjednik Slovenije, Albanije, Crne Gore, kao i ona s Kosova”, naglasio je Dodik, a prenosi Slobodna Dalmacija.



Dodao je kako od tada poštuje hrvatskog predsjednika, premda Milanović ima i neke stavove koji su mu neprihvatljivi. No, povijest i traume između Srba i Hrvata, kazao je, ne možemo promijeniti.

Emisija na Blic TV-u ipak nije završena sasvim mirno jer, nakon što je novinarka otvorila temu njegove kupnje vile na beogradskom Dedinju za više od 700 tisuća eura, Dodik je pomalo gubio živce.

Kao što je poznato u rujnu ove godine bošnjački političari, vjerske organizacije i nevladine udruge obrušile su se na hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića zbog toga što je navodno rekao da u Srebrenici nije bilo genocida, što je predsjednikov ured odbacio kao laž.

To je laž, a laži ne želimo komentirati”, odgovorio je predsjednikov ured o navodnoj Milanovićevoj izjavi na sastanku Procesa Brdo-Brijuni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI