DODIK ZVECKA ORUŽJEM: ‘Pozivam čitavu Republiku Srpsku da se okupi i brani’

screenshoot

“Pozivam čitavu Republiku Srpsku da se okupi i brani, ovo je ključni trenutak u kojem ćemo kao narod opstati ili izgubiti šansu da postojimo na ovim prostorima. Ovo nije stvar niti jedne političke partije, već naroda, mislim da trebamo odbaciti ovo. Inzko nema pravo na to, ovo je pravno neutemeljena odluka, genocid se nije desio u Srebrenici, Srbi ovo nikada ne smiju prihvatiti. Ja sam spreman proglasiti samostalnost, mislim da su se oni prekalkulirali”, priča čelnik Republike Srpske Milorad Dodik u videu objavljenom na društvenim mrežama Saveza nezavisnih demokrata.

Video je objavljen kao reakcija na odluku visokog predstavnika Valentina Inzka da zabrani negiranje genocida u Srebrenici i veličanje zločina.

“SNSD se vodi voljom naroda, a volja naroda je jasna – Republika Srpska prije svega!”, piše na Twitteru uz video na kojem je u krupnom planu uglavnom Dodik, no u jednom trenutku prikazana i je i srpska zastava i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Video je objavljen i na YouTube kanalu SNSD-a.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Valentin Inzko je tjedan dana prije odlaska nametnuo dopune Kaznenog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Prema tim zakonskim odredbama zatvorske kazne za razne oblike negiranja genocida kretat će se od šest mjeseci do pet godina.



Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na to je reagirao tako što je Inzka nazvao “srbomrzcem” i “spodobom”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI