DODIKOV ZASTUPNIK IZVRIJEĐAO I NAZVAO USTAŠOM OPORBENOG POLITIČARA! PODIGNUTA OPTUŽNICA: Ustaška je krv ona koja dominira!

Kolaž: Foto Facebook

Zastupnik stranke na čijem je čelu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik suočit će se s optužnicom za kazneno djelo poticanja na mržnju i nasilje jer je aktivista oporbene Partije demokratskog progresa (PDP) nazvao ustašom zbog njegova etničkog podrijetla.

Iz Okružnog tužiteljstva u Banjoj Luci u srijedu su potvrdili da su podigli optužnicu protiv Momčila Antonića koji je zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Osumnjičeni je 30. siječnja ove godine na svom profilu na Facebooku objavio sadržaj kojim je pozvao na mržnju usmjerenu prema Ivanu Begiću, zbog njegove nacionalne pripadnosti i podrijetla”, stoji u priopćenju dostavljenom medijima.

Begić koji se izjašnjava kao Hrvat jedan je od najbližih suradnika gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića i dugogodišnji član i aktivist PDP-a poznat po oštrim javnim istupima u kojima kritizira vlast u RS-u i stranku koju vodi Dodik.

Na meti njegovih kritika tako se našao i Antonić zbog bahatog ponašanja u javnosti i vožnje skupocjenim automobilom među osiromašenim ljudima. SNSD-ov zastupnik nakon toga je na društvenoj mreži sasuo salvu uvreda na Begićev račun.



“Ne znam je li me ovaj Begić mrzi što je Draškov kmet tj. irvas, što je niži od mene 50 cm, zbog auta ili samo zato što je ustaša? Ili sve ukupno!? Ja mislim da je sve ukupno, ali ipak ustaška krv je dominantna”, napisao je Anttonić na svom Facebook profilu zbog čega ga je Begić tužio, a sve je završilo optužnicom koju još treba potvrditi banjolučki sud.

Begić je najavljujuči podnošenje tužbe komentirao konstatacijom da je šokiran takvim govorom mržnje te je tražio da se SNSD ogradi od svog člana no to se nikada nije dogodilo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI