Dodiku nije pomogao ni ‘baćuška’ Trump!

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Čelnik bosanskih Srba se nadao da će nova američka administracija ukinuti sankcije koje su u siječnju nametnute protiv njega zbog kršenja Daytonskog sporazuma i organiziranja nezakonitog referenduma u rujnu prošle godine.U to ime se, nakon inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, Dodik u jednom prestižnom restoranu, malo više opustio i zapjevao njemu omiljenu pjesmu, koju često preferira i gazda Dinama Zdravko Mamć, 'Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine', Mitra Mirića. No, kasnije se ispostavilo da se Dodik prerano ponadao da će ga Putinov prijatelj Trump skinuti s crne američke liste.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, vjerojatno je jedan od onih političara koji je kao ozebao sunce čekao Trumpovu inauguraciju. Naime, čelnik bosanskih Srba se nadao da će nova američka administracija ukinuti sankcije koje su u siječnju nametnute protiv njega zbog kršenja Daytonskog sporazuma i organiziranja nezakonitog referenduma u rujnu prošle godine. No, Dodik se uzaludno nadao jer njegovo se ime pojavilo,  među osobama koje su pod kaznenim mjerama Trumpove administracije u petak na mrežnim stranicama američkog ministarstva financija zajedno sa skupinom iranskih državljana i tvrtki koji su se našli na američkoj “crnoj listi” zbog novih raketnih proba koje je proveo Teheran.

Podsjetimo, Dodiku je u siječnju također uskraćena viza za putovanje u SAD gdje je planirao sudjelovati u nekima od svečanosti upriličenim u povodu inauguracije Donalda Trumpa za novog američkog predsjednika. Dodiku su na temelju sankcija izrečenih 17. siječnja nametnute mjere zamrzavanja imovine u SAD, a svim američkim građanima i tvrtkama zabranjeno je da s njim posluju. Dodik je u svom bahatom stilu te sankcije opisao kao “osvetu odlazeće američke administracije”, izrazivši očekivanje kako će one biti ukinute čim Trump dođe na vlast. U to ime, tvrde banjalučki izvori, Milorad Dodik se nakon inauguracije novog američkog predsajednika Donalda Trumpa, malo više opustio u intimnijem društvu, u jednom prestižnom restoranu. Iza ponoći uz živu muziku, Dodik se i sam dohvatio mikrofona. Zapjevao je njemu omiljenu pjesmu, koju često preferira i gazda Dinama Zdravko Mamć, ‘Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine’, Mitra Mirića, a sve u znak Trumpova dolaska u Bijelu kuću.

No, kasnije se ispostavilo da se Dodik prerano ponadao da će ga ‘baćuška’ Trump skinuti s crne američke liste, jer je nova američka administracija potvrdila  sankcije koje su u siječnju nametnute protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Možda će Dodik, od sada, umjesto pjesme ‘Ne može nam niko ništa’, kad se malo više opusti, pjevati ‘Good Bye, Amerika’!
Facebook Comments

Loading...
DIJELI