DOGODILO SE ČUDO! Vučić hvalio našu zemlju: ‘Hrvatska je ekonomski već 200 godina naprednija od Srbije’

Foto: Guliver / Roman Vondrous/CTK via AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu je predložio aktualnu premijerku Anu Brnabić za mandatarku za sastav nove srbijanske vlade. No, to nije sve jer je, gle čuda, hvalio Hrvatsku!

Dogodilo se to tijekom njegovog odgovora na pitanje novinarke režimske televizije Pink koja je citirala izjavu hrvatskog eurozastupnika Predraga Freda Matića “da je Hrvatska 50 godina ispred Srbije”.

“Po čemu je ta zemlja ispred naše zemlje?”, pitala je Vučiću sklona novinarka.

Dobila je odgovor koji vjerojatno nije očekivala. On je rekao da je Hrvatska ekonomski već 200 godina naprednija od Srbije, još otkad je Srbija bila pod vlašću Turaka i dalje u vremenu Jugoslavije.

“Hrvatska je uvijek bila ispred nas što se tiče ekonomskog razvoja, uvijek su u tom dijelu, što bivše Jugoslavije, nekada Austro-Ugarske dok smo mi bili pod Turcima, uvijek su bili razvijeniji i ispred nas. Što se tiče ekonomskog razvoja, ne bih o nekim drugim stvarima. Ne mogu nadoknaditi 200 godina našeg zaostatka, niti to može bilo tko od vas, nije realno za 7 ili 10 godina”, istaknuo je.Dodao je da se Srbija približava jer je, kako je naglasio, ta zemlja zaključno s idućom godinom gotovo udvostručila BDP, dok ga Hrvatska nije povećala ni za 50 posto.

“Oni će i dalje biti bogatiji, ali će se smanjivati razlika u plaćama. Danas oni imaju 1100 eura prosječnu plaću, a mi 635. To više nije tri prema jedan. Polako se približavamo. Oni su uspješna zemlja i nema tu neke filozofije. Ali hoće li Srbija brže rasti? Hoće. Hoće li netko zaustaviti Srbiju? Neće. Nažalost, mi nemamo turizam da zarađujemo milijarde, ali imamo svoje, ruke, svoj rad, svoju marljivost, imamo tvornice i investicije. Želim im uspjeh”, zaključio je Vučić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI