DOGODILO SE NEOČEKIVANO, HDZ NEMA VEĆINU U ZADRU: Glavna zvijezda izbora jasno poručila: Ostajemo svoji, za osude nas nije briga

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Nešto što je do jučer bilo teško očekivati se dogodilo. HDZ prvi put u 31 godinu nema većinu u Gradskom vijeću Grada Zadra.

Novi predsjednik Gradskog vijeća postao je Marko Vučetić iz koalicije Srcem za Zadar. U Zadru se stvorila antihdzovska koalicija.

Enio Meštrović, alias Ričard kazao je kako  s ovom situacijom ostaju korektiv, svoji do kraja, ni lijevo, ni desno, ostaju uz narod, na braniku malog čovjeka. To je sjajna stvar i veliki plus za građane Zadra.


Na pitanje hoće li biti riječ o tvrdoj kohabitaciji, s obzirom na to da HDZ ima 11 mandata, SDP 8, a lista okupljena oko Enia Meštrovića 7, Enio Meštrović kazao je da su ljudi u cijeloj Hrvatskoj navikli na višestranačka jednoumlja – HDZ ili SDP, pa će sve što će oni odlučili biti u interesu građana, ali i osuđeno s jedne strane, za što ih, kaže, nije briga, kaže u razgovoru za HRT.HRT

“Izbori su pokazali da je HDZ kažnjen zbog bahatosti, a SDP još nije sazrio u ovom gradu, što govori i rezultat, rekao je.Na pitanje zašto nije prihvatio ulogu predsjednika Gradskog vijeća, rekao je da su trebali biti izabrani jednoglasno, a onda se u neki trenucima oni nisu odredili ih se tjeralo da kažu na čijoj su strani i s kim će utvrditi većinu.

“Ljudima nije jasno da postoji netko drugačiji u ovoj državi. Nakon 30 godina svakakvih političara teško je ljude uvjeriti da postoje drugačiji političari. Ostajemo pri svome, nećemo se prikloniti nikome”, ustvrdio je Meštrović.

Na pitanje hoće li se Ričard prikazati i u Gradskom vijeću, Meštrović je rekao da je Ričard “nezadovoljan jer nije uzeo pare”.

– Iz mene će sigurno u Vijeću progovarati puno naših noćnih razgovora koje ćemo voditi doma, nasamo, dodao je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI