DOK SU PISALI MATURU, UČENICI PADALI U NESVIJEST. Fuchs o manjku klima u školama: ‘Dva slučaja nisu masovna pojava’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Za vrijeme pisanja mature, dvoje je učenika palo u nesvijest jer u učionicama nije bilo klime, no ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je kako ovdje nije riječ o masovnoj pojavi.

“Nije opravdanje, ali to su dva slučaja na 32.000 maturanata. Mislim da su škole i osnivači trebali osigurati i razmišljati da, dok su velike vrućine, naprave ili veći propuh ili da se piše u razredima koji imaju klimu”, rekao je Fuchs nakon otvaranja Centra izvrsnosti za robotske tehnologije.

Naveo je kako se možda radilo o prevelikom uzbuđenju ili pak o nespavanju prije ispita no kako to dakako nije opravdanje. Mišljenja je da se dva slučaja na 32.000 učenika ne bi trebala tretirati kao masovna pojava, ali i ravnatelji trebaju voditi računa o tome kakva je situacija u pojedinoj školi.

Što se uvjeta u školama tiće, ministar smatra kako je riječ o složenoj priči te da se nada a će uspjeti osigurati da sva djeca u Hrvatskoj imaju jednake uvjete.

Upitan radi li nešto po pitanju “poplave odlikaša”, zbog koje se ne mogu svi upisati u željenu srednju školu unatoč odličnim ocjenama, rekao je kako se to ponavlja unatrag nekoliko godina te da intenzivno razmišljaju o tome kako da sustav ocjenjivanja bude objektivniji.



“Zbog tog pristupa idemo s reformom koju kanimo provesti, a to je cjelodnevna nastava kako bismo povećali broj aktivnih sati djece u školi jer su djeca u školi po broju sati na zadnjem mjestu unutar zemalja EU-a”, pojasnio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI