DOLENEC SE OGLASILA OKO UPISA U VRTIĆE: ‘Cilj nam je povećati kapacitete da u nekoliko godina dođemo unutar standarda’

Foto: Screenshot N1

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec u ponedjeljak se oglasila oko kapaciteta upisa djece u vrtiće.

“Prošli smo tjedan u petak objavili rezultate upisa u vrtiće i podsjetili javnost da rok žalbe traje 15 dana te da je moguće broj upisane djece i povećati. Važno je to istaknuti da se smanji dio straha kod roditelja”, kazala je.

“Upisali smo više od 800 djece povrh ovog broja. Cijeli niz aktivnosti je u tijeku da bi se povećao broj mjesta u vrtićima najesen”, ističe.

“Nisu svi roditelji uspjeli upisati svoje dijete, ali to je tako u Zagrebu posljednjih 10 godina. Mi rješavamo problem nedovoljnog investiranja u kapacitete. U nekim gradskim četvrtima taj je problem slabo izražen, ali na zapadu grada, primjerice, veoma je izražen. Trudit ćemo se u maksimumu odgovoriti na povećanu potražnju”, dodala je dogradonačelnica.

“Naš zadani cilj je da Grad Zagreb mora svake godine biti bliže poštivanju DPS-a. Moram reći da će i ove godine biti biti jedno ili dvoje djece iznad standarda u ponekoj grupi, ali cilj nam je svim ovim aktivnostima povećati kapacitete da u nekoliko godina dođemo unutar standarda”, dodaje.“Važno je imati informaciju da nije samo 1. rujna ključan datum, već da grad radi sve što može da ove godine svaki mjesec otvaramo dodatne kapacitete”, zaključila je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI