DOLENEC UZVRATILA UDARAC: ‘Mjera je imala niz štetnih posljedica i nije ispunila svoj temeljni cilj’

Foto: Screenshot N1

Visoki upravni sud donio je odluku o obustavi izvršenja Odluke o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj koja se odnosi na oko 5800 korisnika.

Mjera roditelj odgojitelj ide dalje. Barem zasad. Visoki upravni sud naredio je privremenu obustavu izvršenja izmijenjene odluke o mjeri roditelj odgojitelj, objavio je bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje u Zagrebu Ivica Lovrić.

To znači da će se od 1. svibnja novčana naknada za roditelje odgojitelje isplaćivati normalno. Odluka je privremeno obustavljena do donošenja konačne odluke o njenoj zakonitosti.

O svemu se očitovala i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. Kazala je da mjera nije ispunila svoj temeljni cilj, poboljšanje demografije.

Mjera je imala je i niz štetnih posljedica, onemogućuje zapošljavanje žena i upis djece u vrtiće. Na nju je ukupno potrošeno 1,8 milijardi kuna.Kazala je i da sud nije danas govorio o meritumu stvari. Pisano obrazloženje još nisu dobili.

“Ja bih voljela da ishod nakon današenje odluke bude skora odluka o zakonitosti. U interesu i korisnika i Grada Zagreba da ona bude što prije”, naglasila je Dolenec.

“Bio bi presedan da demokratski izabrana vlast ne može odrediti novčane naknade. Ovo je samo još jedna novčana naknada, ona se ne isplaćuje na temelju nekog zakona ili prava”, dodala je Dolenec.

Rekla je da je Grad poslao upitnike svima od 5800 korisnika mjera kako bi se doznali njihovi socijalni profili. Stigao je odgovor njih samo tri posto. Ni ona i Tomašević, kaže, nikada nisu govorili loše o korisnicima mjera, njihov posao je da govore kako misle da mjera nije pravedna.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI