Domagoj Milošević: ‘Ako Vučiću netko u Bruxellesu bude gledao kroz prste, mi u Hrvatskoj sigurno nećemo!’

screenshot

Smatra da hrvatska diplomacija mora reagirati promptnije i žustrije

Domagoj Ivan Milošević, bivši potpredsjednik Vlade, u razgovoru za portal direktno.hr osvrnuo se na posljednje događaje. Sramotne poruke koje je poslao Aleksandar Vučić s Kosova te ono što bi Hrvatska trebala dalje činiti. 

”Ne može srbijanski predsjednik Vučić jedan dan uspoređivati Hrvatsku s Hitlerovom Njemačkom, a drugi pružati ruku prema Zagrebu i EU. Ili hvaliti politiku notornog zločinca Slobodana Miloševića i očekivati pomirbu s narodima koje je Miloševićeva politika zavila u crno”, kaže Domagoj Ivan Milošević, nekadašnji potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, danas, uz biznis kojim se bavi, saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik saborskog Odbora za europske poslove. 

”Vučić se prvo mora odreći politike u kojoj je i sam sudjelovao, da bi bio ozbiljno prihvaćen kao sugovornik. Ako se nekoga može uspoređivati s Hitlerom, onda je to upravo Slobodan Milošević. Slažemo se da je najbolje za Hrvatsku i EU, da svi naši susjedi čim prije uđu u Uniju, ali neće to ići ovim putem kojim su neki krenuli”, rezolutan je Milošević, koji smatra da hrvatska diplomacija mora reagirati promptnije i žustrije.

No, kako je rekao, ove ga Vučićeve izjave – nimalo ne iznenađuju. Zapravo, malo bi koga i trebale iznenaditi u Hrvatskoj. U Srbiji je to već druga priča.

A Domagoj Ivan Milošević kategorično poručuje: ”Ako Vučiću netko u Bruxellesu bude gledao kroz prste, mi u Hrvatskoj sigurno nećemo!”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI