DOMOVINSKI POKRET I MOST OPET IDU ZAJEDNO: Mogu li udruženim snagama srušiti HDZ-ovu utvrdu u Slavoniji?

Iako na nacionalnoj razini nepomirljivi i nisu se uspjeli dogovoriti o koaliciji  još od Škorine utrke za predsjednika  Mosi i Domovinski pokret  u Požegi su danas predstavili zajedničke kandidate.

Koalicija Domovinskog pokreta, Mosta i nezavisnih za župana Požeško-slavonske županije predstavili su diplomiranog ekonomista Josipa Ređu, kandidatkinju za dožupanicu dr. med. Vedranu Vondrak, kandidatkinju za gradonačelnicu Grada Pleternice dr. sc. Mirelu Mezak Matijević i kandidata za zamjenika gradonačelnice Hrvoja Galića.

Predstavljanju su nazočili glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina, saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić, potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja i član predsjedništva Mosta Natko Felbar.

“Domoljublje s predumišljajem”

 

“Desetljećima nametana i ciljana ideološka podijeljenost, domoljublje s predumišljajem i velike riječi za kratko pamćenje od strane vladajućih, gdje su politika osobnog bogaćenja, raseljavanje neistomišljenika i vlastita fotelja bili prioritetniji od vas, vaše djece i prilike da imate i živite život dostojna čovjeka učinili su da smo danas najsiromašnija i najneperspektivnija županija u Republici Hrvatskoj“, rekao je Ređo.Istaknuo je kako ne želi da njegova djeca sutra odrastaju u Austriji ili Njemačkoj i da nitko ne odlazi od tamo gdje je sretan.Ređo se založio za jedinstvo i pozvao sve da daju glas koaliciji Mosta, Domovinskog pokreta i nezavisnih.

“Učinit ćemo da politika u Požeško-slavonskoj županiji više nikada neće biti sredstvo osobnog bogaćenja, nego alat koji će omogućiti ključne promjene koje su našoj županiji u ovom trenutku toliko potrebne i neophodne“, istaknuo je.

Liječnica nogometne reprezentacije

Vedrana Vondrak istaknula je kako joj je uvijek bila čast kao liječnici nogometne reprezentacije predstavljati Hrvatsku na raznim sportskim natjecanjima, a sada joj je čast biti dio tima mladih ljudi koji će predvoditi Josip Ređo.

“Zaista smo gospodarski i demografski na začelju što ne znači da nemamo prirodnih bogatstava i ljudskog potencijala za napredak. No da bismo mijenjali stanje oko sebe najprije moramo promijeniti političare i politiku od lokalne do državne razine“, poručila je Vondrak.

Projekt Slavonija

Nikola Grmoja uvodno se kritički osvrnuo na projekt Slavonija vladajućih struktura istaknuvši kako od njega niti jedan Slavonac nema nikakve koristi.

“Promjene su nužne. Vi ovdje imate kandidata koji dolazi iz realnog sektora, koji zna probleme poduzetnika i obrtnika, koji zna probleme poljoprivrednika, koji može odgovoriti na sve ovo što je zapravo ključno za razvoj ove županije. Odluke o Slavoniji se trebaju donositi ovdje, a ne u Zagrebu, po klubovima ili lovačkim društvima“, poručio je Grmoja.

“Novi put”

Darijo Žepina istaknuo je da će 16. svibnja ne samo u Požeško-slavonskoj županiji, nego diljem Hrvatske udariti jedan novi put, jedna nova trasa.

“Sva moguća istraživanjima i sve moguće studije koje se sada rade pokazuju da ćemo zbog politike duopola za 50 ili sto godina izumrijeti. Demografski i gospodarski sve je na koljenima. Javljaju se neke nove snage na ljevici. One bi hapsile i nacionalizirale. 16. svibnja ako hrvatski narod, pa tako i narod požeštine ne izabere promjene mislim da nam se ne piše dobro“, rekao je Žepina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI