Domovinski pokret: Naši građani ne znaju što nam euro donosi, treba se provesti široka javna rasprava

Foto: Cropix

Miroslav Škoro rekao je se Domovinski pokret nije mogao odazvati “onakvom” pozivu Andreja Plenkovića na razgovor, ali da će biti “konstruktivna oporba”, kao što je i on sam. Tiskovnu konferenciju sazvao je, pak, zbog uvođenja eura.

Euro se u Hrvatskoj planira uvesti 2023. godine, no Domovinski pokret konferenciju za medije sazvao je sad kako bi upozorio na opasnosti. Škoro je podsjetio da je Hrvatska već prolazila kroz promjene valuta:

“Sjetite se što se događalo s prelaskom s jugodinara na hrvatski dinar, s prelaskom s hrvatskog dinara na kunu. Stvorit ćemo konverziju i stvoriti hrvatskim građanima samo probleme.”

Novinare je, međutim, puno više zanimalo hoće li Domovinski prostor prihvatiti, ili zašto neće, sastanak s Andrejem Plenkovićem jedan na jedan.

“Najvažnije u medijskom prostoru je kava s Plenkovićem”, uzvratio je Škoro



Možda ste mogli na toj kavi razgovarati i o euru, predložila mu je novinarka.

“Ozbiljna je situacija, ne možemo ležerno ćaskati o euru. Osim toga ja ne pijem kavu, nego čaj”, kazao je Škoro.

Na pitanje hoće oli prihvatiti mjesto potpredsjednika Sabora, Škoro je rekao da će “DP o tome ozbiljno odlučiti kad ih pozovu na ozbiljan razgovor”. Škoro je rado komentirao izbor jednog predstavnika nacionalnih manjina, Borisa Miloševića iz SDSS-a za potpredsjednika Vlade.

“Rekli su da će koalirati sa strankama istih svjetonazora. Ako su se oni prepoznali s SDSS-om koji je osnovao ratni zločinac Hadžić…”, kazao je Škoro.

A hoće li DP u Saboru biti konstruktivna ili destruktivna opozicija?

“Vrlo konstruktivna. Otkako sam se pojavio na političkom nebu, uvijek sam bio konstruktivan. Uvijek nastojim ukazati na politički problem, ali i na rješenje”, odgovorio je.

“Mi smo konferenciju sazvali zbog uvođenja eura, koji je dosta pompozno najavljen i objavljen javnosti prije nekoliko dana. Radi se o vrlo važnom pitanju koje zahtjeva veliku javnu raspravu u kojem bi sudjelovalo više ljudi, kako bi građani dobili uvid što uvođenje eura radi.

Prema istraživanjima, naši građani ne znaju što nam euro donosi, a najviše se plaše kako će nam euro utjecati na životni standard”, kazala je Vučemilović.

“Svjesni smo da uvođenje ima svoje pozitivne strane, ali smatramo da se u javnosti premalo govori o negativnim aspektima uvođenja eura, odnosno kako će se odraziti na standard i na poskupljenje cijena. Drugi je aspekt uvođenje monetarnog suvereniteta”, kazala je Vučemilović.

Uvođenje eura je gubitak našeg monetarnog suvereniteta te će se to odraziti i na naše gospodarstvo.

Škoro je kazao kako će oni, ako bude potrebno podržati raspisivanje referenduma.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI