DOMOVINSKI POKRET ODAO POČAST NESTALIMA U DOMOVINSKOM RATU: U Vukovaru na Memorijalnom grobljuizaslanstvo položilo vijence

Foto: Facebook/Domovinski pokret

Izaslanstvo Domovinskog pokreta, predvođeno predsjednikom DP-a Ivanom Penavom i istaknutim članom DP-a Zlatkom Zaobornim, odalo je počast i položilo vijence na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u povodu Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodnog dana nestalih osoba.

S posebnim pijetetom prisjećamo se svih nestalih hrvatskih branitelja i civila čije sudbine nisu poznate još od Domovinskoga rata, a u mislima smo i s članovima njihovih obitelji koji već tri desetljeća svakodnevno žive s teretom tuge i neizvjesnosti i nemaju gdje barem zapaliti svijeću za svoje najmilije.
Ne znati gdje je posljednje počivalište svojih najmilijih najteža je od mnogobrojnih strahota koje smo naslijedili iz Domovinskog rata, a brojni su oni koji još uvijek svakodnevno žive tu gorku sudbinu.

Prosvjed održan u Vukovaru uputio je poruku koja se daleko čula te je dala impuls za određene pomake s kojim možemo biti zadovoljni, ali nedovoljno. Ministarstvo hrvatskih branitelja daje značajan trud u traženju nestalih osoba i to se ne može osporiti, no i dalje ne možemo biti zadovoljni u smislu osude odgovornih ljudi, poglavito general štaba JNA koja je razorila naše gradove i dovela do toga da ljude koji su danas bili s nama, sutra nazivamo nestalima.

Naša motivacija za potraživanjem istine i pravde ne smije biti umanjena protekom vremena. Svaki pomak u vidu pronalaska nestalih osoba od izuzetne je važnosti, stoga to pitanje ne smije postati dio prošlosti. Njegovo rješavanje dugujemo našoj budućnosti, ali ponajprije obiteljima svih onih čije su sudbine nepoznate.
Jedino osuda i maksimalni napori u potrazi za nestalima čine nas dostojnima žrtve ljudi koji su poginuli i koji su nestali, ali i njihovih živućih članova obitelji.

Najmanje što danas, na Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu možemo učiniti je zajedno s onima koji još uvijek neumorno tragaju za članovima svojih obitelji zahvaliti na njihovoj žrtvi podnesenoj u Domovinskom ratu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI