Domovinski pokret podnio kaznenu prijavu protiv Tomaševića i stranke Zagreb je naš! Objasnili su razloge te odluke

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe podnio je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske protiv stranaka Zagreb je naš! i Možemo! kao i protiv kandidata za gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića zbog postojanja sumnje da su počinili prekršaje nedopuštenog financiranja političkih stranaka i kandidata.

Objasnio što je povod za to

Stipo Mlinarić istaknuo je da se stranka Možemo! financira nelegalno preko njemačke stranke Zelenih preko instituta koji su otvorili u Hrvatskoj što je protuzakonito i protivno Ustavu Republike Hrvatske. Odvjetnik Željko Olujić ocijenio je da se radi o ozbiljnom prekršaju i naznaci osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela.

“U kaznenoj se prijavi navodi da je stranka Zagreb je naš! od ožujka 2017., a Možemo! od ožujka 2019. do svibnja 2021. kao političke stranke, u svrhu potpore i promicanja političkog djelovanja, financijska sredstva za financiranje redovitih godišnjih političkih aktivnosti političke stranke i financiranja izborne promidžbe za izbor članova Gradske skupštine Grada Zagreba, stekli od strane pravne osobe Heinrich-Böll-Stiftung e. V. iz Savezne Republike Njemačke preko udruge Institut za političku ekologiju.

Kao kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Tomislav Tomašević je, dodaje se u prijavi, sredstva za promicanje svoga političkog djelovanja stekao na isti način koji je protivan Ustavu Republike Hrvatske koji ne dopušta da se političke stranke financiraju novcem iz inozemstva”, priopćili su iz Domovinskog pokreta.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI